تبیین اندیشه های امنیتی امامین انقلاب با ارائه اصول و مبانی نظری پیشرفت در اقتدار و امنیت
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین همایش ملی امنیت اقتدار و پیشرفت
- کد COI اختصاصی: CASP02_052
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 526
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، ایران
چکیده
تمدن سازی ملازم است با تولید در عرصه های علم و فرهنگ، سیاست و قدرت، و اقتصاد و ثروت؛ و تولید اینها بدونامنیت میسر نیست؛ و تولید امنیت بدون دانش امنیتی امکان ناپذیر است. برخی از مسائلی که در این مقاله بحث شده،از این قرار است: جامعیت و فراگیری نسبی نسبت به ساحات، سطوح، موضوعات و قلمروهای امنیت، اقتدار و پیشرفت؛جامعیت و فراگیری نسبی نسبت به تهدیدات و امنیت سخت و نرم؛ جامعیت و فراگیری نسبی نسبت به کارگزارانامنیت و تهدید. فقه امنیت به لحاظ دانشی نیز از مختصاتی چون روشمند بودن، نظام مند بودن، هدف مند بودن،عملیاتی و عینی بودن و در نتیجه توجه عمده به مظاهر و شاخص های تهدید و امنیت برخوردار است. امنیت پایدارکهدرسایه سار امنیت، اقتدار، پیشرفت است از جمله موضوعات سیاست های کلان برنامه پنجم توسعه نظام جمهوریاسلامی ایران است که ابعاد تبیینی و اجرایی آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در طراحی الگوی اصلی و بسط اجزاو انواع الگوهای فرعی، از روش های الگوسازی فرمال و غیر فرمال به صورت مجزا و ترکیبی بهره گیری شده است. الگویکلان بدست داده شده شامل الگوهای فرعی مفهومی و سناریوهای اجرایی در چهار عرصه مفهومی، آرمانی، رویکردیواقدام است که نقشه راه تبیین و اجرایی شدن سیاست های امنیت پایدار را به دست می دهد. امنیت پایدار حاصلتقارن حالت های وضعیت و سیستم است. «امنیت» به معنای اولیه آن یعنی صیانت نفس یکی از مسائلی است که«دولت» به خاطر آن به وجود آمده است. نتیجه تحقیقات و مطالعات نگارنده این است که سنت مطالعات امنیتی درعلوم اسلامی، بسیار متنوع و عمیق است، و شاخه ها و گرایش های متعددی دارد. منظور نگارنده از "سنت"، رفتارروشمند رسوخ یافته در تاریخ فکر است که با مطالعه روشمند کشف می شود. اگر این تعبیر ثقیل باشد، می توان از اینمباحث به عنوان زمینه های مطالعات امنیتی در علوم اسلامی یاد کرد. به هر حال در این مقاله سعی شده استنمونه ای از این مطالعه ارائه شود.کلیدواژه ها
امنیت، احکام امنیت، حفظ نفس، فقه، حقوقمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.