مطالعه تاثیر زیباشناختی عکاسی بر نقاشی دوره قاجار (در مسیر مدرنیزاسیون ایرانی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی گردشگری، فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: TCACONF06_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه بختیاری

دانشجوی دکتری پژوهش هنر، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

نیر طهوری

استادیار گروه تخصصی هنر، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران

فرنیا فرهد

دانشجوی دکتری پژوهش هنر، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

هنر نقاشی ایرانی در مسیر پر فراز و نشیب تاریخی خود تغییرات، تحولات و تاثیرات بی شماری را از دیگر هنرها، صنایع،دیدگاه ها و رویکردهای گوناگون تجربه کرده که یکی از آنها تاثیرپذیری از هنر عکاسی در دوران قاجار است. با این سوال کهورود عکاسی به ایران چه تحولاتی در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی و هنری ایجاد کرد، این مطالعه به برخی تاثیراتزیباشناختی عکاسی بر نقاشی دوره قاجار می پردازد. نتایج بدست آمده نشان میدهد همانگونه که در آغاز، عکاسان در فرایندعکاسی از برخی شیوه های نقاشی در ترکیب بندی و کادربندی و چیدمان موضوع بهره می جستند، به نوبه خود به لحاظزیباشناختی تاثیرات به سزایی در شیوه نقاشی آن دوره بر جای گذاشتند. به این ترتیب نقاشی و عکاسی با تاثیرات متقابل بریکدیگر، نقش مهمی در مسیر نو شدن و مدرن کردن نگاه هنری در ایران ایفا کردند. عکاسی به دلیل ویژگی هایی که به آنخواهیم پرداخت، علاوه بر تولید آثار تفننی در ابتدای پیدایش خود در ایران و سپس مستندنگاری، رویدادنگاری و ...کارکردیفرهنگی اجتماعی یافت و در مسیر تحولات سیاسی ایران دگرگونی های ویژهای پدید آورد.

کلیدواژه ها

عکاسی، نقاشی، زیبایی شناسی، قاجار، مدرنیزاسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.