تحلیل و بررسی مساله بنیادگرایی اسلامی در همگرایی و واگرایی ایران و پاکستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF06_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا همایون نژاد

کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

چکیده

بنیادگرایی یک ایدئولوژی است که الگو و نمونه ی فرهنگی دین را سیاسی می کند و در کنار حرکت های مشخص سیاسی موجود، یک جنبش اجتماعی می گردد. گروه های بنیادگرای اسلامی افراطی که دست به اقدامات خشونت طلب می زنند، به عنوان یک جریان ایدئولوژیک، سازمان یافته و با تجربه، چالش های زیادی را در سطح منطقه و جهان پدید آورده اند. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلیسعی دارد موضوع بنیادگرایی را از بعد تاثیرگذاری بر روند همگرایی و واگرایی در پاکستان مورد تحلیل قرار دهد. سوالی که در این پژوهش مطرح می شود این است که آیا بنیادگرایی در همگرایی و واگرایی روابط بین ایران و پاکستان تاثیر دارد؟ و اگر موثر است، این تاثیر تا چه میزان است و روابط ایران و پاکستان برای رسیدن به همگرایی با چه چالش ها و مشکلاتی مواجه است؟ پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش بنیادگرایی در همگرایی و واگرایی روابط بین ایران و پاکستان میزان ارتباطی که بین دو کشور وجود دارد، و چالش هایی که بنیادگرایی مذهبی و اسلامی در زمینه ی رسیدن ایران و پاکستان به همگرایی ایجاد کرده است، مورد تحلیل قرار داده و در نهایت به این نتیجه دست یافته که بنیادگرایی افراطی در اثر مسائل داخلی، ملی و بین المللی از جمله وجود مدارس مذهبی، دخالت عربستان و یا حضور ایالات متحده در پاکستان باعث آمده تا همگرایی با ایران دچار اختلال شده و مسیری چالش برانگیز را در پیشرو داشته باشد، به ویژه که روابط ایران و هند شرایط مساعدتر و مفیدتری برای ایران از جنبه ی اقتصادی دارد، این موضوع هم بر روی اندیشه ی گروه های بنیادگرا و به طبع همگرایی با ایران و سبب آمدن واگرایی تاثیر مستقیم دارد

کلیدواژه ها

ایران، پاکستان، بنیادگرایی، همگرایی، واگرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.