بررسی دلایل پیدایش لکه کدورت حین عملیات لایروبی و روش هایی اصلاحی جهت کاهش آثار آن بر محیط زیست دریایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF07_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل راک

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-محیط زیست، تهران

چکیده

امروزه لایروبی در بنادر و پیکره های آبی به موضوعی بسیار مهم از جنبه اقتصادی تبدیل شده است. یکی از کاربردهای اصلی لایروبی در بنادر، حفظ و نگهداری عمق مناسب در حوضچه اسکله ها و کانالهای منتهی به آن به منظور تردد ایمن کشتی ها و پیشگیری از احتمال برخورد کف آنها با بستر دریا می باشد که به آن عملیات لایروبی "نگهداری" گفته می شود و عمدتا با استفاده از لایروب های هاپر ساکشن انجام می شود. در کنار اهمیت بسیار زیاد لایروبی، این عملیات برخی مشکلات زیست محیطی را نیز به همراه دارد که از جمله آنها پیدایش لکه های کدورت به دلیل خروج ذرات کلوئیدی همراه مصالح از مسیر سر ریز در مخازن هاپر است که ممکن است تا مدتی طولانی بر روی سطح آب دریا باقی مانده و باعث بر هم خوردن عمل فتوسنتز گیاهان، جلبک ها و مرجان ها و به خطر افتادن آنها شود. هدف از این مقاله مروری اجمالی بر عملیات لایروبی و انواع تجهیزات مورد استفاده در آن و مدل های ارائه شده برای ته نشینی ذرات در مخازن هاپر با هدف تشریح علل و عوامل بروز لکه های کدورت در حین این عملیات و همچنین آثار زیست محیطی این قبیل لکه ها و بررسی روش های ممکن برای کاهش اثر آنها است.

کلیدواژه ها

لکه های کدورت، عملیات لایروبی، مخزن هاپر، مصالح لایروبی، سر ریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.