مکان سنجی استحصال آب باران از حوضه آبخیز شهری با استفاده از مدل Fuzzy Logic (مطالعه موردی: شهر بابلسر)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED15_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده عبدلی بوژانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت حوزه های آبخیز، گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

کریم سلیمانی

استاد، دکتری سنجش از دور هیدرولوژی، گروه آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

محسن احمدنژاد

مربی، کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گروه عمران سازه، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

چکیده

امروزه افزایش جمعیت و توسعه شهرها موجب کاهش میزان آب مصرفی در اغلب مناطق دنیا شده است.بنابراین بهترین و مهمترین راهکار مقابله با این مسئله مدیریت صحیح منابع آب موجود و استحصال از منابعجدید آب می باشد. در این میان استراتژی جمع آوری آب باران گزینه مناسب برای انحصار و ذخیره روانابسطحی می باشد. مهمترین مرحله در بکارگیری سیستم های جمع آوری آب باران، مکان یابی و شناسایی محل هایمناسب برای اجرای آن است. هدف این مطالعه مکان سنجی استحصال آب باران در محدوده شهری بابلسر دراستان مازندران می باشد. به این منظور ۸ پارامتر مهم در تهیه نقشه نهایی در نظر گرفته شد. این پارامترها که شاملطبقات ارتفاعی، مقدار شیب، جه ت شیب، کاربری اراضی، بافت خاک، اراضی شهری، فاصله از معابر و فاصله ازرودخانه با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی تهیه و آماده شدند. سپس به منظور وارد کردن این لایه ها به منطقفازی لازم بود تا وزن دهی به روش فازی بر روی همه لایه ها انجام شود و در نهایت با استفاده از عملگرهای منطقفازی شامل AND و OR نقشه نهایی مناطق مستعد استحصال آب باران بدست آید. بر اساس نقشه نهاییمشخص گردید که عملگر AND در مقایسه با OR مناطق مستعد را بهتر شناسایی کرده است.

کلیدواژه ها

استحصال، GIS ،Fuzzy Logic، بابلسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.