بررسی فقهی تلقیح مصنوعی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی و اسلامی، حقوق، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: GHADIRCONF06_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه قاسمی

دانشجوی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

محمد آخرتی دهمیانی

دانشجوی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران

علی عباس پورنادی

دانشجوی ارشد حقوق خصوصی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مشهد، ایران

چکیده

با توجه به اینکه امروزه در جهان نابروریبه صورت گسترده قابل مشاهده می باشد و از آنجایی که افراد انسانیبالطبیعه به دنبال گسترش نسل خود هستند و فرزند را دوست دارن لذا به فکر فرزند آوری از طریق غیر طبیعی یا همانتلقیح مصنوعی افتاده و ضروری به نظر می رسد که از نظر فقه امامیه این مساله بررسی شود که آیا تلقیح مصنوعی نزدفقها به رسمیت شناخته شده و فقها هم به این مساله توجه داشته اند یا باید این مسائل را از عمومات یا اصول عملیهاستخراج کرد؟ تلقیح مصنوعی به معنای وارد کردن نطفه مرد با وسیله ای نظیر سرنگ به رحم زن، میباشد و دارای صورو فروض متعددی است که در این نوشته که به روش تحلیلی- توصیفی نگاشته شده، حکم هر صورت از نظر فقهیمورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد. در بعضی از صور با توجه به ادله (آیات و روایات) می توان حکم به حلیت تلقیحداد و در برخی حکم به حرمت بایستی داده شود.

کلیدواژه ها

تلقیح مصنوعی، نطفه، ناباروری، آزمایشگاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.