بررسی قوانین و مقررات توزیع و قیمت گذاری نظام دارویی ایران از منظر حق بر سلامت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: طب و تزکیه، دوره: 29، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TAZK-29-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی جعفری

گروه حقوق عمومی واحد تهران مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی – تهران – ایران

محمد جواد رضایی زاده

دانشیار گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

بیژن عباسی

دانشیار گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران

هادی اسماعیلی

استادیار دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

چکیده

یکی از شاخص های توسعه و پیشرفت هر جامعه ای وضعیت بهداشت و درمان آن است. صنعت داروسازی هر کشور نشان دهنده توانمندی آن کشور در حوزه تامین بهداشت و سلامت آن جامعه می باشد. دارو به دلیل اثرگذاری بر سلامت انسان ها و جوامع بشری همواره از مهمترین ارکان چرخه سلامت بوده است. بر همین اساس همواره توزیع و قیمت گذاری حتی در بحرانی ترین شرایط کشور از اولویت خاص دولت هاست. مراحلی که در سیستم دارو چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی اهمیت دارد مرحله عملی توزیع و قیمت گذاری که همان تحویل دارو به بیمار می باشد، و در حقیقت جلوه گر همه تلاش ها و رعایت ضوابط در مراحل ساخت دارو تا مصرف دارو می باشد. با توجه به جایگاه ویژه ای که توزیع و قیمت گذاری دارو درسیستم بهداشت و درمان دارد، در واقع یکی از مهمترین مراحل است که منجر به ارتقاء ایمنی مردم جامعه می گردد. سوال: آیا حق بر سلامت می تواند عامل موثری در ارتقای توزیع و قیمت گذاری دارو باشد؟ هدف: بررسی قوانین و مقررات توزیع و قیمت گذاری نظام دارویی ایران از منظر حق بر سلامت و آن در توزیع و قیمت گذاری در جامعه می باشد. فرضیه: حق بر سلامت می تواند به عنوان عامل موثری در توزیع و قیمت گذاری نقش داشته باشد. نتیجه: حق بر سلامت می تواند به عنوان عامل موثری در توزیع و قیمت گذاری دارو و همچنین اهمیت و توجه دولتمردان و واضعان قوانین و مقررات نظام دارویی نقش داشته باشد، تا بتوان برای حفاظت از سلامتی مردم و جامعه در برابر آسیب های دارویی برنامه-ریزی شایسته تری انجام داد.

کلیدواژه ها

توزیع, مصرف کننده, قیمت گذاری, دارو, سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.