بررسی وضعیت مطالعه زنان شاغل و خانه دار شرق کشور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت اطلاعات و دانش شناسی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-7-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا ضیایی

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت مطالعه زنان شاغل و خانه دار شرق کشور انجام شد. روش شناسی: این پژوهش کاربردی و به روش پیمایشی انجام شد جامعه آ،ماری شامل زنان ۶۵-۲۵ ساله بودند که تعداد ۸۱۲ نفر به عنوان نمونه بررسی  شدند. روش نمونه گیری این پژوهش، نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم برگزیده شد. برای تعیین نمونه نیز از جدول برآورد حجم نمونه مورگان استفاده شد. یافته ها: بر اساس یافته های پژوهش مشخص شد که بین میزان مطالعه و موضوعات موردعلاقه (به غیر از بهداشتی و پزشکی)، زنان شاغل و خانه دار تفاوت معنی داری وجود ندارد. همچنین یافته ها نشان داد که زنان بیشتر به موضوعات داستان (شاغل با ۸۱/۳ و خانه دار با ۶۹/۳) بهداشتی و پزشکی (شاغل با ۷۳/۳ و خانه دار با ۴۹/۳) و روان شناسی (شاغل با ۶۴/۳ و خانه دار با ۵۶/۳) علاقه دارند و موضوع های تاریخی و ادبی و فلسفی و سیاسی کمتر از موضوع های دیگر مورد توجه آن ها قرار دارد. بیشترین زمان مطالعه زنان در اوقات فراغت به مطالب مفید در اینترنت، مطالعه مطالب مفید در شبکه های مجازی و کمترین آن به مطالعه از طریق لوح های فشرده و شبکه پیام نمای تلویزیون است. زنان مهم ترین عوامل بازدارنده مطالعه را وجود مشغله های فراوان و نداشتن وقت و وجود سایر رسانه های گروهی مثل ماهواره، تلویزیون و اینترنت و بی توجهی به برنامه ریزی در زندگی می دانند. اهم دلایل انجام مطالعه در بین زنان افزایش اطلاعات عمومی (شاغل با ۷۱/۶ و خانه دار با ۹۴/۶)، در اولویت اول برای هر دو گروه و کم اهمیت ترین دلایل را گذراندن اوقات فراغت و افزایش وجهه اجتماعی و ارتقای وضعیت حقوق می دانند. بحث و نتیجه گیری: پژوهش حاضر از محدود پژوهش هایی است که به بررسی وضعیت مطالعه بین زنان شاغل و خانه دار شرق کشور پرداخته است. بنابراین نتایج آن می توانند به شناسایی و اولویت بندی مهم ترین راهکارهای اجرایی و اتخاذ راهکار مناسب منجر شود و به مسئولان و دست اندرکاران کمک کند که موجبات رشد، پیشرفت و سلامت جسمی و روحی زنان را فراهم کند.

کلیدواژه ها

مطالعه, زنان شاغل, زنان خانه دار, شرق کشور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.