ارزیابی عوامل موفقیت شرکت های دانش بنیان پارک علم وفناوری فارس با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست نامه علم و فناوری، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RISTIP-11-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا کشاورز

گروه آموزشی کارآفرینی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان

نورمحمد یعقوبی

استاد گروه آموزشی مدیریت، دانشگاه سیستان و بلوچستان

عادله دقتی

گروه آموزشی مدیریت، دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

درپژوهش پیش رو، به سنجش و رتبه بندی پیشران های موفقیت شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری فارس پرداخته شده است. این پژوهش از نظر هدف، جزو تحقیقات توصیفی، پیمایشی و همبستگی است و به لحاظ تقسیم بندی بر مبنای نتیجه و کاربرد، پژوهشی کاربردی به شمار می آید. جامعه آماری پژوهش برای پرسشنامه شماره ۱، شامل تمامی خبرگان و مدیران شرکت های دانش بنیان در پارک علم وفناوری فارس به تعداد ۱۳۵ نفر می باشد. همچنین به منظور اولویت بندی ابعاد، مولفه ها و شاخص های پیشران های موفقیت شرکت های دانش بنیان، پرسشنامه شماره ۲ طراحی شد که برای استفاده از تحلیل سلسله مراتبی، مدیران عالی شرکت های دانش بنیان به عنوان جامعه نمونه انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از تحلیل عاملی تاییدی و الگوسازی معادلات ساختاری با نرم افزار SMART PLS، نسخه ۲ و به منظور اولویت بندی ابعاد و مولفه ها، از روش تحلیل سلسله مراتبی با استفاده از نرم افزار Expert choice استفاده شده است. نتایج نشان می دهد تمامی شاخص های شناسایی شده بر موفقیت شرکت های دانش بنیان پارک علم وفناوری فارس تاثیرگذار است و بعد سازمانی به عنوان مهم ترین بعد شناخته شده است و ابعاد محیطی و فردی به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند. از میان ۷ مولفه پیشران های موفقیت شرکت های دانش بنیان، فرهنگ سازمانی به عنوان مهم ترین مولفه شناخته شده است و پس ازآن به ترتیب مولفه های توانمندی سازمانی، سازوکارهای حمایتی، خط مشی سازمانی، ویژگی های شخصیتی، زیرساخت های محیطی و ویژگی های جمعیت شناختی در اولویت های بعدی قرارگرفته اند. زیرساخت های مرتبط با فناوری اطلاعات (نرم افزار، سخت افزار، شبکه و مغزافزار)، ثبت اختراع و مالکیت فکری، سیاست های پشتیبان دولت در بین شاخص های مدل رتبه های اول تا سوم را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

شرکت های دانش بنیان, پارک علم وفناوری, استان فارس, پیشران های موفقیت, مدل سازی معادلات ساختاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.