ارائه مدلی برای برآورد مصرف بنزین بخش حمل و نقل کشور با استفاده از سری های زمانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0910
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سلمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-مهندسی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

علی نادران

دکتری تخصصی برنامه ریزی حمل و نقل، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

امیر جعفرپور

دکتری تخصصی مدیریت راهبردی، دانشگاه و پژوهشگاه عالی دفاع ملی و تحقیقات راهبردی

چکیده

بخش حمل ونقل یکی از بخشهای مهم اقتصادی در دنیاست که به دلیل داشتن نقش زیربنایی، تاثیر فراوانی بر فرایند رشد اقتصادی کشورها دارد . بخش حمل ونقل بعد از بخش خانگی و تجاری، بیشترین مصرف سوختهای فسیلی را دارد که در آینده نزدیک امنیت عرضه سوخت در کشور را با مشکل جدی مواجه کند. در این پژوهش قصد داریم به وسیله روش مدلسازی سری های زمانی با استفاده از نرم افزار EVIEWS مصرف بنزین را با استفاده از متغیرهای مستقل از جمله قیمت جهانی نفت، جمعیت، قیمت بنزین، قیمت گازوئیل، قیمت (CNG)، تعداد خودروهای شمارهگذاری شده، درآمد سرانه، یارانه سوخت طی سالهای ۱۳۶۷ الی ۱۳۹۷ را برآورد نموده تا با عنایت به آن بتوانیم عوامل موثر بر مصرف بنزین، گازوئیل و گاز طبیعی را شناسایی کنیم. با توجه به روندهای گذشته مصرف سوخت را از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۴ را پیشبینی نمودیم. نتایج نشان داد عوامل موثر بر بنزین در کوتاه مدت: کاهش شکاف قیمتی بنزین نسبت به قیمت جهانی-جمعیت-تعداد خودرو-درآمد سرانه-یارانه سوخت و در بلندمدت: افزایش قیمت بنزین نسبت به قیمت جهانی نفت-جمعیت-تعداد خودرو-درآمد سرانه هستند. .به طورکلی میتوان تاثیر شیوه قیمت گذاری سوخت بر قاچاق سوخت را یکی از عوامل بسیار مهم در مصرف بالای سوخت نام برد.

کلیدواژه ها

مصرف سوخت، بنزین، بخش حمل و نقل، سری های زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.