بررسی مولفه های تاب آوری پدافند غیر عامل مراکز آموزشی شهرسیرجان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0798
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد خراسانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت ساخت، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران.

محسن محمدی زاده

چکیده

در شرایطی که حوادث طبیعی وقایع ناگواری را حادث می شود باید مخاطرات و تهدیدات جدی گرفته شود و ابزار دفاعی موثر برای کاهش این آسیب ها درنظرگرفته شود حتی یک گام از تهدید جلوتر حرکت کرد. ازآنجاکه ساختمانهای آموزشی دارای اهمیت ویژه ای می باشند، لذا در این تحقیق به بررسی تاب آوری مراکز آموزشی شهرستان سیرجان بر اساس پدافند غیرعامل پرداخته شده است. در ابتدا ابعاد و مولفه های مطرح در تاب آوری شهری با استناد به مطالعات قبلی و بر اساس نظرخواهی از خبرگان مشخص شده است . سپس با استفاده از مولفه های به دست آمده، پرسشنامه ای برای ارزیابی و تعیین میزان تاب آوری تهیه و در اختیار متخصصین ، مجریان حوزه های مدیریت بحران، بومی شهرستان سیرجان که به این حوزه اشراف کامل داشتند قرارگرفته است. پس از جمع آوری پرسشنامه ها نسبت به تجزیه وتحلیل دادهها با نرم افزار SPSS انجامشده است. با توجه به نتایج اولویت بندی مولفه های تاب آوری پدافند غیرعامل به این ترتیب -۱اجتماعی - ۲ نهادی -۳ کالبدی -۴ اقتصادی بوده است واز بین گویه های اجتماعی ، دلبستگی به مکان در اولویت اول بوده است ودر بین ۲۴ گویه نیز همین گویه در اولویت اول قرار گرفته است در حقیقت دانش و مهارتهای تاب آوری در قالب پدافند غیرعامل می تواند تبدیل به نگرش شده و با آموزش و تمرین به ارزش و معیار جامعه تبدیل شده و سطح سلامتی و رفاه و کیفیت زندگی را در هنگام بحران حفظ و ارتقاء داد.

کلیدواژه ها

تاب آوری، مراکز آموزشی، پدافند غیرعامل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.