تحلیل المان محدود اثر اندازه در تیرهای عمیق بتنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0793
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید زارعین

گروه مهندسی عمران، واحد لنجان،دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان،ایران

رضا قیامت

استادیارگروه مهندسی عمران، واحد لنجان،دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان،ایران

چکیده

تیرهای عمیق به دلیل کاربرد وسیع در مهندسی عمران ازجمله سیلوهای بتن مسلح، دیوارهای برشی، دالهای تاشده، سازه های دریایی و ساختمانهای بلند موردتوجه محققان میباشند. با توجه به ابعاد تیرهای عمیق، کاهش وزن این قطعات و به تبع آن کاهش نیروهای وارد بر سازه میتواند طراح را در ارائه یک طرح بهینه یاری کند. بررسی و شناسایی رفتار تیرهای عمیق بتنی به عنوان یکی از اعضای مهم سازه ای با نسبت دهانه به ارتفاع کوچک یکی از متداولترین موضوعات در زمینه سازه های با تیرهای بتنی است. اگرچه در سالهای اخیر مطالعات زیادی به منظور شناخت رفتار تیرهای عمیق صورت گرفته است، اما با توجه به پیشرفت روشهای ساخت بتن این امر هنوز نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. ازآنجاکه پژوهش مستقلی که تماما به موضوع اثر اندازه بپردازد، مشاهده نشد و نیز با توجه به اهمیت اثر نسبت دهانه برشی به عمق در تیرهای عمیق بتنی بر روند ساخت سازه ها، این مطالعه به تحلیل المان محدود اثر نسبت دهانه برشی به عمق در تیرهای عمیق بتنی با استفاده از روشهای عددی و نرم افزار المان محدود آباکوس۱ پرداخته است. همچنین تجزیه و تحلیل دینامیکی غیرخطی و معادل آن برای در نظر گرفتن تاثیر اندازه بر تیرهای بتنی عمیق انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در بین پارامترهای مختلف، افزایش عمق تیر تاثیر بیشتری بر روی پاسخهای سازه ای میگذارد و با افزایش عمق تیر میزان تنش،جابجایی و انرژی وارده به سازه کاهش و ظرفیت سازه افزایش می یابد . همچنین با افزایش طول تیر میزان تنش، جابجایی و انرژی وارده به سازه افزایش یافته و ظرفیت سازه کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

تیرعمیق، اثر اندازه، تحلیل المان محدود، تحلیل دینامیکی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.