بررسی پایداری اجتماعی در مجتمع مسکونی آپارتمانی (مطالعه موردی : مجتمع مسکونی زیتون اصفهان)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
- کد COI اختصاصی: ICACU01_0617
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 611
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری دانشگاه هنر تهران
کارشناس معماری دانشکده علم و هنر یزد
چکیده
پایداری اجتماعی در مسکن با برطرف کردن نیازهای فیزیکی و روانی انسان به تشکیل اجتماعی می اندیشد که به پایداری خودش کمک کند. در این راستا طراحی محیط، نقش تامین نیازهای عملکردی ، سلامت جسمی و روحی کاربران را دارد و باید فرصتهای مناسب برای تجلی فرهنگ را فراهم سازد. در این پژوهش نقش، معیار ها و چگونگی افزایش پایداری اجتماعی با توجه به علم روانشناسی محیط در محیط های مسکونی بررسی میشود تا به مدد آن و همچنین تحلیل نمونه موردی ، اصول و معیارهای ایجاد یک مجموعه مسکونی پایدار بدست آید.در این پژوهش سعی بر آن بوده تا به تمامی موارد موثر در ایجاد یک جامعه پایدار در محیط مسکونی توجه شود. فرضیه تحقیق را افزایش میزان امنیت، حس تعلق به مکان و رضایت از زندگی در مجتمع های زیستی توسط پایداری اجتماعی، تشکیل می دهد. روش تحقیق به صورت اسنادی- تحلیلی خواهد بود.در این مقاله ابتدا مفاهیم پایداری، روانشناسی محیط و رابطه آنها بیان میشود، هدف این دو برطرف نمودن نیازهای جسمی و روحی افراد در فضاست تا تداوم زندگی در فضا صورت گیرد. سپس معیارهای پایداری اجتماعی در فضاهای عمومی، نیمه عمومی و خصوصی فضای زیستی با توجه به مولفه های تشکیل دهنده کیفیت محیط بررسی میشود. لازم به ذکر است، اگرچه احساس امنیت ولو ذهنی مردم را به تعامل تشویق میکند، اما تمایل افراد، مدت سکونت، یک هویت اجتماعی قوی، فرهنگ و شخصیت ... در دلبستگی افراد به محیط زندگیشان موثر است.در انتها معیارهای ایجاد فضاهای مطلوب جهت استفاده کنندگان مجتمع مسکونی زیتون بیان میشود تا با توجه و رعایت آنها پایداری را در این مجتمع ایجاد و حفظ نمود.کلیدواژه ها
پایداری، پایداری اجتماعی، روانشناسی محیط، فضای عمومی و خصوصی، مجتمع مسکونی زیتون (رزمندگان اصفهان)مقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.