طراحی شهری محور تربیت غربی در شهر تبریز با هدف توسعه فضاهای پیاده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_0125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 391
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا قهوه چی اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه غیرانتفایی سراج، تبریز، ایران

اکبر عبدالله زاده طرف

استادیار گروه شهرسازی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز، ایران

چکیده

خلق محیط های انسان محور در بافت های تاریخی شهرها با توجه به معیارهای پیاده مداری و پیاده روی به عنوان راه حلی موثر و متاثر از کیفیت بافت های تاریخی اهمیت و ضرورتی بسیار دارد . این مسئله در ارتباط با شهرهای ایران و ازجمله شهر تبریز که از پیشینه تاریخی قوی برخوردار بوده و پتانسیل های زیادی برای برخورداری از مزایای مختلف پیاده مداری اعم از اقتصادی، فرهنگی، هویتی، توریستی، سالمت و جز آن دارد، ضرورت و اهمیتی دو چندان می یابد. در این میان محور تربیت غربی در شهر تبریز را میتوان یکی از مهمترین بخش های شهر تبریز دانست که در سال های اخیر به دلیل طرح پروژه های متعدد در این محدوده تداخل سواره و پیاده افزایش یافته و خطرات و نا هماهنگی هایی را پدید آورده است؛ این در حالی است که در رابطه با تربیت شرقی که آن را عموما با نام سنگ فرش تربیت میشناسیم و به عنوان یک پروژه پیاده راه موفق در تبریز است، اقدامات و تحقیقات بسیاری انجام پذیرفته است ولی در مقابل آن تربیت غربی روز به روز پس رفت کرده است. پس اقدامات طراحی شهری جهت ایجاد پیاده راه در این محدوده کمک شایانی جهت ساماندهی به وضعیت پیاده خواهد کرد.محدوده تربیت غربی به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و واقع شدن در بافت تاریخی شهر تبریز، با دارا بودن جاذبه های تاریخی و دسترسی آسان به مراکز خرید متعدد امکان جذب بازدید کنندگان در تمام طول سال را دارد، وجود اماکن تاریخی، فضای باز شهری، فروشگاه های متعدد امکان تبدیل شدن به قطب جاذب جمعیت در سطح شهر تبریز را داراست که این خود کمک شایانی در دستیابی به غایت پژوهش یعنی ایجاد پیاده راه خواهد کرد. این پژوهش با ارائه راهبردهای طراحی محدوده را به محلی برای پیاده روی با هویتی متمایز، محلی برای گذران اوقات فراغت و گردهم آیی های مختلف تبدیل خواهد کرد.

کلیدواژه ها

پیاده مداری، پیاده راه، تربیت غربی تبریز، طراحی شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.