مقاله پژوهشی:سناریوهای سیاسی متاثر از روابط خارجی ایران و عربستان پس از تحولات منطقه عربی (۱۳۹۱ )تا بازه زمانی ۱۴۰۴هجری شمسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مطالعات دفاعی استراتژیک، دوره: 17، شماره: 76
  • کد COI اختصاصی: JR_SNDU-17-76_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن رسنمی

دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

عبدالرضا فرجی راد

دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

لیلا مدبر

کارشناس ارشد مدیریت انتظامی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی

ایرج شاهوردی

دانشجوی دکتری علوم سیاسی دانشگاه امام باقر(علیه السلام)

چکیده

روابط خارجی بین دو کشور ایران و عربستان پس از پیروزی انقلاب تاکنون همواره با نوساناتی توام بوده است. به گونه ای که اگر نگاهی به این روابط داشته باشیم می توان سیر تعامل تا رقابت را در دوره های مختلف برای آن متصور بود. به منظور انجام علمی پژوهش، با هدف تدوین سناریوهای سیاسی متاثر از روابط خارجی ایران و عربستان پس از تحولات منطقه عربی(۱۳۹۱) تا بازه زمانی ۱۴۰۴ هجری شمسی، تحقیق حاضر به این سوال پاسخ می دهد که: مهم ترین سناریوهای سیاسی متاثر از روابط خارجی ایران و عربستان پس از تحولات منطقه عربی تا سال ۱۴۰۴چیست؟ بنابراین تحقیق از حیث هدف، کاربردی اما از حیث ماهیت و روش، توصیفی – تحلیلی می باشد. و جامعه آماری مورداستفاده خبرگان و صاحب نظران بوده که در گام اول با نظر ۱۲ نفر از نخبگان عوامل مهم در روابط خارجی ایران و عربستان احصا شده و در ادامه با توجه به آنکه نحوه تجزیه وتحلیل داده ها از نوع کمی بوده، عوامل احصایی بین ۲۲ نفر از صاحب نظران حائز شرایط در پرسشنامه موردسنجش قرار گرفت. که سناریوی محتمل به صورت زیر می باشد: اختلاف ایران و عربستان در ایدئولوژی اسلامی انقلاب در دهه آینده پابرجا خواهد ماند.،تنش ها در روابط دو کشور ایران و عربستان با توجه به اوضاع منطقه، در دهه آینده افزایش پیدا خواهد کرد.، با اجرایی شدن برجام(دی ماه ۱۳۹۴)، نگرانی های عربستان از نفوذ منطقه ای و جهانی ایران افزایش خواهد یافت و عربستان را وادار به کنش های متفاوت خواهد کرد.، اختلافات ایران و عربستان در سطح ژئوپلیتیکی در بحرین، عراق در دهه آینده ادامه می یابد.

کلیدواژه ها

تحلیل روند, سناریو, مفهوم قدرت, تحولات منطقه عربی, روابط خارجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.