تاثیر ایجاد نظامی از فضاهای باز میان محله ای در پویایی فضای شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران، معماری، مدیریت شهری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENGIN07_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عمران کهزادی سیف آباد

گروه شهرسازی و معماری واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر،ایران

مائده سروری اهوازی

دانشجوی دکتری شهرسازی واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

ایجاد فضاهای عمومی اجتماع پذیر و پویا به عنوان محل رخداد ارتباطات اجتماعی در راستای خلق محیط هایشهری پایدار، یکی از اهدافی است که در دهه های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این درحالی است کهبه دلایل مختلف از جمله گرایش به زندگی ما شینی، حضاور گسترده و سایل نقلیه و تغییر چهره شهر به وا سطهچیرگی اتومبیل بر فضای شهری، افزایش سرعت جابجایی، جدایی گزینی مردم از فضاهای عمومی، نادیده انگاریارزش های اجتماعی، فرهنگی و هویتی نهفته در فضاهای عمومی، بی توجهی به حفظ و ارتقای حیات جمعی دردهه های پیشین، برخی از این فضاها در مقیاس های مختلف شهری، اهمیت و نقش خود را از دست داده اند.در این پژوهش، با توجه به اینکه ایجاد نظامی از فضاهای باز میان محله ای به عنوان راهکار ارتقای حیات شهریبا پویا سازی محلات شهری مدنظر اساس، سعی بر آن شده که با جستجوی روابطی منطقی میان فعالیت ها درفضاهای باز میان محله ای و تعاملات اجتماعی در این محله، بتوان با ارایه رویکردی شهر سازانه در فضاهایشهری، آن را به عنوان ابزاری عملیاتی در طراحی شهری به کاربست فعالیت ها در فضاهای باز میان محله ای دراین پژوهش در راستای پاسخگویی به نیازهای رفتاری کاربران فضا، خلق فضاهای شهری پویا و ارتقای پویایی درفضاهای شهریست.نوع تحقیق انجام شاده از نوع کاربردی می باشد این تحقیق به تجزیه و تحلیل اطلاعات و همچنین بررسیمطالعات صورت گرفته به روش تحلیلی، توصایفی می پردازد تحقیق حاضر مبتنی بر دو بخش خواهد بود کهدربخش اول نظریه ها و تعاریف مطرح درگام بعدی استخراج علل و عوامل موثر در طراحی فضاهای باز میانمحله ای در راستای رویکرد پروژه طبقه بندی می گردد. درگام آخرنیز سعی می شود براساس نتایج حاصل مدلیازعوامل آن مشتمل برابعاد، عوامل و فرآیند آن معرفی گردد.

کلیدواژه ها

پویایی ، فضاهای شهری ،شهروندان، فضاهای عمومی، محله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.