ارزیابی تاثیر فیلترینگ نقاط کلیدی بر دقت مدل تشکیل شده توسط تصاویر پهپاد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی فناوری ها و کاربردهای نوین ژئوماتیک
  • کد COI اختصاصی: NGTU02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 709
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید آریا فخری

کارشناسی ارشد فتوگرامتری، دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، دانشگاه تهران

سید آروین فخری

کارشناسی ارشد فتوگرامتری، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مسعود ورشوساز

دانشیار دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

وحید موسوی

دانشجوی دکتری فتوگرامتری، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

< p> در سالهای اخیر استفاده از فتوگرامتری پهپادمبنا به دلیل مزایای بسیار و هزینه کم بسیار مورد استقبال قرارگرفته است ودر کاربردهای مختلفی استفاده شده است. در دوربین های مورد استفاده در این پرنده ها،عموما از عدسی هایی با استحکام پایین استفاده می شود که سبب ایجاد خطاهای مختلفی در فرایند تصویربرداری می شود. خطاهای مرتبط با هندسه دوربین و ضعف آن در تهیه تصویر، نقاط گرهی استخراج شده را تحت تاثیر قرار داده و باعث کاهش دقت سرشکنی باندل و نهایتا مدل سه بعدی تولید شده میشود. نقاط گرهی استخراج شده از کناره های تصاویرعمدتا بیش از سایر نقاط تحت تاثیر این خطاها هستند. لذا در این پژوهش به بررسی اثر فیلتر کردن این نواحی در تهیه مدلهای سه بعدی پرداخته شده است. برای این منظور، ماسک هایی با اشکال هندسی متفاوت تولید و روی تصویر اخذ شده توسط پهپاد در دو ارتفاع ۶۰ و ۱۲۰ متر اعمال شد. سپس نقاط کلیدی از تصاویر ماسک شده استخراج شده و با کمک آنها مدلهای سه بعدی تولیدشده است. جهت مقایسه دقت مدل های به دست آمده در حاالت مختلف، قبل از عملیات پرواز، نقاط کنترل در ناحیه مورد مطالعه با استفاده از جی پی اس قرائت شده و به عنوان نقاط چک و کنترل وارد مدل سازی شده است. نتایج حاصل از مدلهای مختلف نشان داد که اعمال ماسکها جهت فیلتر نمودن نواحی حاشیه ای تصویر، در بهترین حالت باعث افزایش دقت مسطحاتی مدل سه بعدی تولیدشده به میزان ۴۰ درصد میشود.< /p>

کلیدواژه ها

فتوگرامتری پهپاد مبنا، فیلترینگ نقاط گرهی، تناظریابی تصاویر، بهبود کیفیت تصویر.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.