اضطراب یادگیری زبان خارجی در سطوح مختلف زبان آموزان پسر و دختر ایرانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 11، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_LRR-11-6_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم موذنی لیمودهی

PhD Candidate, Department of English Language Teaching, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran

امید مازندرانی

Assistant Professor, Department of English Language Teaching, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran

چکیده

با وجود تعداد قابل توجه مطالعات درخصوص اضطراب، ساختار چندگانه آن همچنان موضوع بحث میان محققان است. گاهی در محیط­های آموزش زبان خارجی در ایران، فراگیرانی که انگلیسی یا دیگر زبان ها را به­منزله زبان خارجه یا دوم فرا می گیرند، دچار اضطراب می شوند که ممکن است در سطوح مختلف و در میان پسران و دختران متفاوت باشد. این مطالعه که بر مبنای هم­بستگی انجام شده است، به بررسی سطوح مختلف اضطراب در میان سطوح متفاوت زبان­آموزان انگلیسی می­پردازد. بدین منظور، ۱۰۸ زبان­آموز ایرانی پسر و دختر ۱۴ تا ۱۸ ساله که در یک موسسه زبان انگلیسی در گرگان مشغول زبان­آموزی بودند، بررسی شدند. ابتدا میزان اضطراب در سطوح مختلف و سپس در میان زبان­آموزان پسر و دختر بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات که از طریق مربع خی در نرم­افزار R انجام شد، نشان داد که درکل بین اضطراب و سطوح مختلف زبان­آموزان رابطه معناداری وجود ندارد، اما نتایج نشان دادند که رابطه معناداری بین سطح اضطراب و جنسیت وجود دارد. دستاوردهای این مطالعه برای تنظیم مطالعات وسیع­تر آینده و نیز مدرسان زبان انگلیسی، تربیت­کنندگان مدرسان زبان و همچنین طراحان برنامه درسی مفید خواهد بود تا عوامل عاطفی و به­خصوص اضطراب را در جنبه­های مختلف تدریس زبان انگلیسی به­منزله زبان خارجی در ایران مدنظر قرار دهند.    

کلیدواژه ها

anxiety, English proficiency levels, gender, EFL learners, واژه­های کلیدی: اضطراب, سطوح زبان انگلیسی, جنسیت, بسندگی زبان, فراگیران زبان انگلیسی به­عنوان زبان خارجه.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.