ارزیابی پایداری نانوذرات صمغ فارسی جهت افزایش استحکام و مقاومت آثار پارچه ای سلولزی تاریخی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری نساجی و پوشاک، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JTST-6-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر علمدار یزدی

یزد، دانشگاه یزد، مجتمع فنی و مهندسی، دانشکده مهندسی نساجی

اعظم سهیلی پور

دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی پایداری نانو ذرات صمغ فارسی جهت افزایش استحکام و مقاومت پارچههای سلولزی تاریخی در راستای ممانعت از فرایند فرسایش آن ها می باشد. روش پژوهش، استخراج نانو ذرات صمغ فارسی، بهینه سازی آن و اسپری تیمار حاصل، روی نمونههای پارچهای بوده و یک عدد نمونه از هر درصد وزنی جهت مقایسه، تحت پیرسازی رطوبت- دما و نور قرار داده شد. پتانسیل زتای ماده به منظورتاثیر پایداری ماده صورت گرفت. به منظور بررسی اسیدیته و ذخیره قلیایی در نمونه ها،pH سنجی محلول و نمونه های تیمار شده انجام شد. جهت بررسی میزان استحکام و مقاومت نمونه های تیمار شده، نمونه ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و آنالیز مقاومت مکانیکی مطالعه گردیدند. نتایج پتانسیل زتا حاکی از پایداری بالای نانو ذرات به میزان بار(mV) ۳/۲۵- است و طی گذشت زمان نیز جزء تیمار صمغ نیز حالت یک دست و یکنواخت خود را حفظ نموده است. pH سنجی، pH نمونههای تیمار شده قبل و بعد از پیرسازی را در محدوده قلیایی گزارش نمود و pHبه میزان ۸۴/۰ تا ۹۲/۰ قبل از پیرسازی به ۹۵/۰ تا ۱۵/۱ بعد از پیرسازی افزایش یافته است. آنالیز SEM، تقویت و ترمیم پیوند شکسته الیاف را گزارش داد. آنالیز مقاومت مکانیکی، افزایش نیروی گسیختگی و تنش کششی را قبل و بعد از پیرسازی نشان داد.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: نانو ذرات صمغ فارسی, پایداری, استحکام بخشی, آثار پارچه ای سلولزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.