بررسی ضریب شدت تنش بر روی شیر یک طرفه مسیر خروجی کمپرسورهای گاز مورد استفاده در ایستگاه های تقویت فشار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی مهندسی برق ،کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ECME11_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شکوری

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، واحدتبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

امیرهوشنگ قدامی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، واحدتبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

بهره برداری از تاسیسات تقویت فشار گاز با کمترین هزینه تعمیرات، یکی از مهمترین وظایف واحدهای عملیاتی و تعمیراتیشرکت انتقال گاز می باشد. برخی از تجهیزات نصب شده در تاسیسات انتقال گاز دارای بخش های حساس و آسیب پذیری هستندکه در صورت مواجه شدن با ضربات سیال، دچار آسیب خواهند شد. این ضربات ممکن است در اثر جریان های برگشتی اتفاقبی افتد. بنابراین از شیرهای یک طرفه برای جلوگیری از باز پس زدن جریان در لوله ها ی گاز استفاده می گردد. اساس عملکرد اینشیرها به این صورت است که که اگر فشار پائین دست شیر، بیشتر و یا برابر با فشار بالا دست جریان باشد، دیسک شیر یکطرفه بر روی نشیمن گاه خود قرار می گیرد و از عبور جریان معکوس جلوگیری می کند. شیرهای یک طرفه به دلیل وجوداختلاف فشار زیاد، تنش های قابل ملاحظه ای را تحمل می کنند. گزارش ها ی میدانی حاکی از بروز شکست های متعدد درشیرهای یک طرفه ساخت شرکت Noreva در ایستگاه های تقویت فشار گاز می باشد. شکست شیر یک طرفه باعث برگشت جریانبه داخل کمپرسور شده و خسارت زیادی را به تاسیسات تحمیل می کند. برای بررسی دلایل شکست یک نمونه از شیرهایساخت شرکت مذکور به کمک اسکنر لیزری مدل سازی شده است. مدل هندسی به نرم المان محدود انتقال داده شده و توزیعتنش محاسبه شده است. در ادامه عمر رشد ترک خستگی تخمین زده شده است. نتایج شبیه سازی المان محدود با نتایج تجربیمقایسه شده و مقاطع شکست نمونه های تجربی مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

شیر یک طرفه، ضریب شدت تنش، رشد ترک، المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.