شبیه سازی تلفات نیتروژن از مزارع گندم با استفاده از مدلCropSyst در گرگان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پژوهش های حفاظت آب و خاک، دوره: 20، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JWSC-20-4_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 320
نویسندگان
چکیده
< p> هدف از این مطالعه ارزیابی مدل CropSyst برای پیشبینی متغیرهای مربوط به چرخه نیتروژن در گندم و بررسی میزان هدررفت نیتروژن در سناریوهای مختلف مدیریتی تولید گندم در گرگان بود.< br /> ارزیابی مدل برای پیشبینی تجمع نیتروژن و نیتروژن باقیمانده بعد از برداشت گندم با استفاده از داده های ۱۶ مزرعه گندم انجام شد. شبیهسازی تلفات نیتروژن از مزارع گرگان برای یک دوره ۴۰ ساله (۲۰۰۸-۱۹۶۷ (انجام شد. سناریوها عبارت از کشت آبی بهصورت رایج، کشت آبی بهصورت پرنهاده و کشت دیم بهصورت کمنهاده بودند. نتایج نشان داد که مدل بهخوبی میتواند عملکرد، تجمع نیتروژن و نیتروژن باقیمانده در مزارع گندم در گرگان را پیش بینی نماید. بیشترین تلفات نیتروژن مربوط به هدررفت گازی نیتروژن از مزارع بود که با تغییر سناریو از کمنهاده (۵/۴ کیلوگرم نیتروژن درهکتار) به سمت پرنهاده (۵/۱۲ کیلوگرم نیتروژن در هکتار) افزایش معنی داری نشان داد. تلفات از طریق فرار آمونیاک در سناریوهای کشت رایج، پرنهاده و کمنهاده به ترتیب ۵/۷ ،۱۱ و ۴/۴ کیلوگرم نیتروژن بر هکتار بود. میزان تلفات از طریق دنیتریفیکاسیون نسبت به فرار آمونیاک بسیار کمتر بود.< br /> تلفات N۲O بین ۳/۰-۱/۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار بود. بین سناریوها از نظر آبشویی کل و آبشویی نیترات از مزارع اختلاف معنیداری مشاهده نشد. میانگین کل آبشویی در سناریوها معادل ۵/۵ و میزان آبشویی نیترات ۱/۳ کیلوگرم نیتروژن در هکتار بود. نتایج بهدست آمده بیانگر آن بود که< br /> مصرف کود سرک اوره منجر به افزایش تلفات نیتروژن (فرار آمونیاک) میشود و تغییر نوع کود و یا مدیریت کودی میتواند باعث کاهش تلفات نیتروژن شود.< /p>کلیدواژه ها
آبشویی نیترات، تلفات نیتروژن، دنیتریفیکاسیون، فرار آمونیاک، گندماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.