بررسی پوشش گیاهی مهاجم در اکوسیستم تالاب ها و حاشیه رودخانه ها مطالعه موردی : گونه گز

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تالاب های ایران
  • کد COI اختصاصی: WETLAND02_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2090
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدمعین صادقی

دانشجوی کارشناسی مهندسی منابع طبیعی - جنگلداری دانشگاه شهیدچمران اه

علی بیننده

دانشجوی کارشناسی مهندسی منابع طبیعی محیط زیست

رضا بصیری

استادیار گروه جنگلداری مجتمع آموزش عالی بهبهان

چکیده

درایران تیره گز با دو جنس و 29 گونه بعد از تیره اسفناج بیشترین گونه های هالوفیت را دارا است عمده زیستگاه های آن خاکهای خشک بیابانی شوره زارها و مسیر آبهای جاری رودخانه ها آبگیرهای دائمی و فصلی است گونه های مهاجم Invasion Species ( گونه های غیربومی هستند که به زیست گاه های دست نخورده یا کمتر دست خورده حمله می کنند گز تمایل به گسترش به سمت توده های متراکم در امتداد کریدورهای جنگلهای حاشیه ی رودخانه دارد و رقابت تهاجم گرایانه با گونه های بومی انجام می دهد رودخانه طبق تعریف بازکنوانسیون رامسر از تالاب جزو تالابهای آب شیرین محسوب می شود گز باعث افزایش شوری خاک درمناطقی که تصرف می کند می شود به اوج رسیدن شوری در محیط شرایط مساعدتری را برای گز باعث شه موجب میشود گیاهان بومی کمتر بتوانند موفق شوند. پوشش گیاهی حاشیه اکوسیتم های آبی دارای عملکردهای زیادی می باشند.

کلیدواژه ها

تالاب، گز، گونه مهاجم، تنوع زیستی، شوری، حاشیه رودخانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.