شناسایی و ارزیابی خطرآفرینی درختان چنار در خیابان عباس آباد اصفهان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE05_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام قهساره اردستانی

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

مژده نافیان

دانشجوی دکتری جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

محسن بهمنی

استادیار گروه علوم جنگل، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد

چکیده

امروزه اهمیت ونقش فضای سبز شهری درحیات شهرها و پایداری آنها و تاثیرات فیزیکی و طبیعی آن در سیستم شهری و بازدهی های مختلف اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی آن انکارناپذیر است، بنابراین در توسعه پایدار فضای سبز، شناسایی و ثبت اطلاعات مربوط به درختان شهری امری کاملا ضروری است. امروزه در مدیریت جنگلهای شهری به خطرآفرینی درختان اهمیت خاصی داده می شود و در برنامه ریزی و مدیریت فضای سبز شهری، شناسایی و ثبت اطلاعات مربوط درختان خیابانی برای ارزیابی احتمال خطر سقوط آنها امری ضروری است برای این منظور ویژگیهای کمی و کیفی و مقدارخطرآفرینی درختان چنار خیابان عباس آبادا صفهان باا ستفاده از آمار برداری صد در صد جمع آوری و محا سبه شد. ویژگی های کمی شامل قطر برابرسینه و ارتفاع کل و ویژگی های کیفی شامل خشکیدگی شاخه ها و سرشاخه ها، شکاف، ضعف ساختاری بودند. در مجموع ۷۱۱ درخت اندازه گیری شد و پس از وزن دهی معیارهای خطرآفرین، نشان داده شد که تعداد ۴۱ درخت ۵)درصد کل درختان) در طبقه بی خطر، تعداد۲۷۴ درخت ۳۹) درصد کل درختان) در طبقه خطر بسیارکم، تعداد ۲۷۸ درخت ( ۳۹ درصد کل درختان) در طبقه خطر کم، تعداد۱۱۰ درخت ۱۶) درصد کل درختان) در طبقه خطر متوسط و تعداد ۸ درخت ۱) درصد کل درختان) در طبقه خطرزیاد قرار گرفته ا ست و همچنین نتایج نشان داد که معیار ضعف ساختاری با ۶۱ در صد بیشترین سهم را در خطرآفرینی درختان چنار خیابان عباس آباد داشته است.

کلیدواژه ها

فضای سبز شهری، درخت چنار، خطرآفرینی، عباس آباد، اصفهان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.