تحلیلی بر مطالعات حکومتداری از دیدگاه امام خمینی(ره) با بهره گیری از روش فراترکیب DOR:۲۰.۱۰۰۱.۱.۲۰۰۸۶۱۲۱.۱۳۹۹.۱۹.۹۰.۵.۶

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مدیریت و پژوهش های دفاعی، دوره: 19، شماره: 90
  • کد COI اختصاصی: JR_IHU-19-90_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داوود حسین پور

نویسنده مسئول: دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

وجه الله قربانی زاده

دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

بهروز رضایی منش

دانشیار گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

علیرضا علیخانزاده

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

الگوی حکومتداری موضوعی است که از ابتدای انقلاب، برای اندیشمندان و صاحبنظران علوم سیاسی و مدیریت دولتی مطرح بوده است. امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی ، نه تنها رهبر جامعه، بلکه تئوریسین انقلاب نیز بود، و می باید نظر ایشان راجع به الگوی حکومتداری مشخص شود. با توجه به هدف پژوهش، که مرور و تحلیلی بر پژوهشها در حوزه حکومتداری مبتنی بر اندیشه امام خمینی(ره) است، راهبرد پژوهش فراترکیب است. در این پژوهش ۹۷ پژوهش مشخص شد که از این تعداد، ۶۷ مقاله و سند علمی برگزیده شد و مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت. از این ۶۷ مقاله، ۲۸ پژوهش به عوامل حکومتداری، و ۳۹ تحقیق دیگر به مبانی و تشریح تک عامل پرداخته است. در این بین ۱۴ عامل استخراج شد. این ۱۴ عامل شامل قانون گرایی (الهی)، آزادی، ولایت فقیه به عنوان نقش محوری در حکومتداری، جمهوریت و مردمگرایی، تربیت و سعادت بشر به عنوان هدف اصلی حکومتداری، عدالت، استقلال،  نظارت و پاسخگویی، رعایت مصلحت عمومی، خدمتگزاری، وحدت، امنیت و رفاه، عقلانیت و مبارزه با فساد است. ازسوی دیگر با بررسی پژوهشها در ارتباط با اندیشه امام خمینی(ره) چهار رویکرد،  شامل علوم سیاسی، حقوق اساسی، دینی و مدیریت دولتی مشاهده شد.

کلیدواژه ها

حکومتداری از دیدگاه امام خمینی(ره), عوامل حکومت در اندیشه امام خمینی(ره), جمهوریت و رای مردم در حکومتداری امام خمینی(ره)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.