تولیدات اولیه فیتو بنتوز در تالاب شادگان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تالاب های ایران
  • کد COI اختصاصی: WETLAND01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور خلفه نیل ساز

کارشناس ارشد رشته بیولوژی ماهیان دریا، پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور

فوزیه اسماعیلی

کارشناس رشته بیولوژی ، پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور ، اهواز،

چکیده

در این مطالعه تخمینی از تولید اولیه و بیوماس فیتوبنتوزها (جلبکهای کفزی ) در تالاب شادگان در سال 87-86انجام شده است. میانگین تولید اولیه سالیانه تالاب شادگان در فیتو بنتوزه ا486 gC/m-²/y-¹ بدست آمده و دامنه میانگین ماهانه کلروفیلa و تولید اولیه به ترتیب mg /m²11/65-0/54 و gC/m-²/day-¹ 3/45-0/1 می باشد. میانگین کلروفیل a در ایستگاههای گرگر، هور مالح و رگبه دارای مقدار بیشتری است و مقایسه آن بین ستون آب و رسوب نشان میدهد که عوامل موثر بر کلروفیل a در آب و رسوب تا حدی یکسان بوده و تولید فیتو بنتوزی حدود 1/17 برابر بیشتر از تولید در ستون آب است. تولید اولیه بنتیکی با پارامترهایی مانند کلروفیلa و بطور نسبی با مواد آلی رسوبات همبستگ مثبت معنی دار ولی با درجه حرارت و میزان سیلت رسوب و شفافیت هیچگونه همبستگی معنی داری وجود ندارد. تولید فیتو بنتوزها دارای تغییرات فصلی و دارای دوحداکثر است که اولین آن در مهرماه که مقدارش کم است و دومین حداکثر آن با فاصله زمانی بیشتر از اسفند تا ارد یبهشت ماه بوده و مقدارش بسیار زیاد است. در این تالاب اندازه رسوبات نقش مهمی در تولید فیتوبنتوزی ندارد و افزایش بیوماس فیتو بنتوزها نسبت به دهه گذشته می تواند ناشی از عواملی مانند تغییر در دبی رودخانه های ورودی باشد که اغلب توسط سدها کنترل می شوند

کلیدواژه ها

فیتوبنتوز،تالاب شادگان، کلروفیل، تولید اولیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.