تأثیر تالالاب هورالعظیم بر میکروکلیمای منطقه دشت آزادگان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تالاب های ایران
  • کد COI اختصاصی: WETLAND01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1006
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده عظیمی

استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

محمد نصراله زاده

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

علی باوی

کارشناسس ارشد اقلیم شناسی

چکیده

تالاب هور العظیم باحجم عظیمی از آب در جنوب غرب کشور و مرز ایران و عراق واقع شده است و 2/3 از مساحت آن در خاک عراق و 1/3 آن در خاک ایران قرار دارد. و از آبهای کرخه، دویرج، میمه، دجله و فرات و قسمتی از آبهای اروند رود تشکیل شده است. این هور که به طول 90 کیلومتر و به عرض 45 کیلومتر از طرف ایران ازانتهای بستان - محلی که رود هوفل و وارد تالاب م یگردد تا انتهای هویزه در طلائیه ادامه دارد و در خاک عراق در حد فاصل استانهای عماره و بصره در کناره شرقی دجله قرار گرفته واز بزرگترین تالاب های شرقی دجله و خوزستان به شمار م یرود. دراین بررسی برای پی بردن به تاثیر تالاب هورالعظیم بر میکروکلیمای دشت آزادگان،به مقایسه 15 پارامتر 2 ایستگاه سینوپتیک بستان که نزدیکترین منطقه به تالاب است وحمیدیه که دورترین است برای مدت 32 سال پرداخته شد.این پارامترها شامل:متوسط دمای روزانه متوسط حداکثر دما، متوسط حداقل دما،حداقل وحداکثر مطلق دما،ضریب تغییر پذیری دما،دامنه تغییرات دما،متوسط بارش ،میزان کل بارش سالانه،میزان تبخیر، نم نسبی ،سمت وسرعت باد. پس از آنالیز آماری وترسیم جداول ونمودارهای مربوطه واستفاده ازروش کتابخانه ای به این نتیجه دست یافتیم که تالاب هورالعظیم برروی بعضی از عناصر اقلیمی از جمله دما تاثیر دارد

کلیدواژه ها

تالاب ،هورالعظیم،میکروکلیما،دشت آزادگان،دشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.