بررسی کمی رابطه یبن نفوذ زبانه های توسعه و پیچیدگی های موجود در شبکه راه در تخریب سیمای سرزمین اطراف تالاب انزلی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تالاب های ایران
  • کد COI اختصاصی: WETLAND01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرود آذری دهکردی

استادیار گروه برنامه ریزی دانشکده محیط زیست ،دانشگاه تهران

فریبا فتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی محیط زیست دانشگاه ت

چکیده

تخریب سیمای سرزمین، تالاب انزلی،تحلیل شبکه،راه، تالاب انزلی از تالابهای طبیعی، آب شیرین،کم عمق در جنوب غربی سواحل دریای خزر و زیستگاه گونه های گیاهی و جانوری بومی و مهاجر بسیاری در پاییز است. تالاب انزلی در ژوئن 1975 در لیست تالابهای رامسرقرار گرفت لیکن در سالهای بعد در اثر فعالیتهای مخرب انسانی تالاب دچار فروافت شده و در لیست تالابهای مونترو قرار گرفت. دراین تحقیق محدوده اطراف تالاب انزلی درحد فاصل جاده رشت - کپورچال و دریای خزر به دو زن زراعی و شهری تقسیم شده و با تحلیل پیچیدگی شبکه راه از طریق تشکیل ماتریس اتصالات، ارتباط بین شاخص های پیچیدگی شبکه با تخریب سیمای سرزمین مورد ارزیابی قرار گرفت.به وسیله ماتریس اتصالات در هر زون پارامتر های μ ،%α ، β ،γ که نماینگر دسترسی و شدت ارتباطات هستند محاسبه شدند.مقدار μ ،%α ، β ، γ در زون زراعی 0.4 و 1.11 ، 2% ، 60 و در زون شهری به ترتیب 0.37 ، 1.10 ، 1.1% ، 66 به دست آمد. بیشترین نفوذ انسانی مربوط به زون شهری است و تعداد نقطه های تقاطع و اتصال ها در این زون بیشتر از زون زراعی است و امکان برقراری ارتباط در زون شهری از زون زراعی بیشتر است که منجر به پهروشدگی و تخریب بیشتر سیمای سرزمین می شود. شاخص β و γ در زون زراعی بالاتراز زون شهری محاسبه شده که با توجه به پایین تر بودن شاخص دسترسی می تواند نشانه اتصالات کوتاه و پر تراکم مسیرهای منتهی به باغات و زمین های کشاورزی که نوعی دسترسی محلی محسوب می گردد باشد.این مسیرها هر چند کوتاه هستند اما تراکم بالای آن ها منجر به تخریب سیمای سرزمین در زون زراعی می گردد

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.