طراحی الگوی جانشین پروری مدیران به عنوان یک رویکرد راهبردی سازمان‎ها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مطالعات مدیریت راهبردی دفاع ملی، دوره: 4، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSK-4-16_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا سلطانی

استادیار دانشگاه جامع امام حسین (علیه السلام)، نویسنده مسئول

مهدی ناظمی اردکانی

دانشیار دانشگاه جامع امام حسین (ع)

علیرضا قویدل

پژوهشگر دانشگاه جامع امام حسین (ع) در رشته مدیریت منابع انسانی

چکیده

نتایج تحقیقات مختلف نشان از کمبود نیروهای شایسته و با استعداد در سازمان‎ها دارد. افزایش نیاز سازمان‎ها به مدیران و کارکنانی به مراتب توانمند تر، مستعد تر، ماهر تر و شایسته تر از مدیران امروزی، در سال های آتی امری اجتناب‎ناپذیر است. یکی از پاسخ های مناسب به این نیاز سازمان‎ها، طراحی و تبیین الگوی جانشین پروری و پیاده سازی آن در سازمان‎ها بر اساس مفاهیم غنی سرمایه انسانی، استعداد یابی و مدیریت استعداد و شایستگی هاست. این تحقیق که از نوع پژوهش های کاربردی است، با هدف طراحی الگوی جانشین پروری در سازمان مورد مطالعه انجام می شود. طراحی الگوی پیش گفته برای مشاغل فرماندهی و مدیریتی با روش تحقیق پیمایشی و جامعه آماری خبرگان دانشگاهی و سازمانی با بهره‎گیری از ابزار پرسشنامه (با آلفای کرونباخ ۸۶۳/۰) و با استفاده از نرم افزار SPSS به انجام رسید. استفاده از آزمون رگرسیون و تحلیل مسیر، نشان داد که هرکدام از متغیرهای اصلی با چه اهمیت و اولویتی در طراحی الگوی جانشین پروری تاثیر گذار هستند. یافته های تحقیق حاکی از آن است که بر اساس آزمون های رگرسیون و تحلیل مسیر بین پنج بعد و بیست مولفه ی الگوی تحقیق، رابطه معنا دار و همبستگی بالا وجود دارد.

کلیدواژه ها

جانشین پروری, سرمایه انسانی, شایستگی, استعدادیابی, رویکرد راهبردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.