دیدگاه های گوناگون مفسران درباره آیه ۱۸ سوره زخرف

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی، فقه و حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ABUCONPA03_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه صفایی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته الهیات گرایش علوم حدیث و قرآن تفسیر اثری دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

مقاله حاضر به دنبال بررسی آیه ۱۸ سوره زخرف است که دریابد دیدگاه های گوناگون مفسران درباره این آیه چگونه است، یکی از موارد مشترک اکثر تفاسیر این است که نقصان عقلی زنان را به عنوان امری ذاتی نتیجه گرفته اند؛ چرا که «علاقه به زینت و زیور» و «عدم توانایی استدلال» را دو صفت ذاتی زنان دانسته اند، بنابراین حکم به عدم شایستگی زنان برای تصدی مناصب عمومی و مشاغل حکومتی داده اند. مطالعه و بررسی تفاسیر گوناگون آیه ۱۸ سوره زخرف، این حقیقت را آشکار می ساد که این آیه را نمی توان به همه زنان تعمیم داد، بلکه آن دسته از زنانی منظور است که در هر زمان به علت رشد و پرورش نادرست، قادر به دفاع از خویش نیستند. همچنین آیه مذکور، در میان آیاتی قرار دارد که در آنها، گفت و گوی جدلی بین عقاید مشرکان و خداوند مطرح شده است و خداوند، در این آیه با بیان عقاید مشرکان، نادرستی سخنان آنها را آشکار ساخته است. پس خصوصیات مذکور در این آیه را نمی توان به همه زنان تعمیم داد و زنان در صورت رشد و پرورش صحیح، زیبایی های عقلانی خویش را آشکار می سازند و می توانند همچون مردان قابل تاثیر باشند. در ادامه با بررسی نظرات گوناگون مفسران مشخص می گردد که تنها علامه فضل الله با ارائه بحث مفصلی نقصان عقلی را از ویژگی های زنان ندانسته اند.

کلیدواژه ها

آیه ۱۸ سوره زخرف، تفاسیر، زن در قرآن، نقصان عقلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.