رنج نامه زیدری از بعد روانشناسی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی متن پژوهی ادبی
  • کد COI اختصاصی: MATNPAGOOHI09_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 380
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی صفرعلیزاده

استاد یار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

معصومه رحمانی فر

دانشجوی دکتری ادبیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی؛دبیر آموزش و پرورش

چکیده

در این مقاله سعی شده است آلام روحی زیدری و آنچه که باعث شده او سینه ای پر از درد داشته باشد مورد بررسی قرار گیرد. و شخصیت زیدری بر اساس نظریات روانشناسی، از بعد درون گرایی و برون گرایی مورد واکاوی قرار گرفته و ابعاد فرعی شخصیتی برون گرای اجتماعی، هنری، جستجوگر، احساسی و شهودی و درون گرای حسی در شخصیت وی باز شناخته شده است. همچنین اثر صفات شخصیتی هر تیپ در قالب درونی و بیرونی وجنبه زیبایی شناختی اثر به طور مجمل نشان داده شده است. همچنین چه عواملی باعث شده تا او اقدام به ترک وطن کند و در این بین چه عوامل خوشایند و ناخوشایندی را تجربه کرده است.زیدری گاهی امیدوار است و زمانی از ناامیدی رنجور. زوال دوستان خاطرش را م کدر می کند و از نادوستان شکوه دارد.زمانی مدح و ستایش می کند زمانی داد از نارضایتی سر می دهد. زیدری درجایی از مهاجرت ناله کرده و در جایی شکایت از روزگار دارد، در برهه ای از زندگی گله مند از حاکم شهر آمد است. روشن است که دردی پرسینه دارد، دردی که دلایل متعددی من جمله حمله مغول و قوم تاتار،دوری از وطن ،عدم التفات دوستان ناسازگار و شاید نداشتن شقیقی شفیق که غم دل با او گوید. پیوند بین رشته ای میان ادبیات و روانشناسی و پیدایش شاخه علمی روانشناسی ادبیات، نتایج تازه ای در متن پژوهی عاید ساخته است. از رویه های پژوهشی این رشته علمی جدید، روان شناسی شخصیت مولفان آثار ادبی و تاثیر صفات شخصیتی نویسنده در شکل گیری قالب درونی وبعد زیبایی شناختی اثر است. نفثه المصدور زیدری از منابع ارزشمند برای بررسی از این منظر به شمارمی رود .

کلیدواژه ها

حمله مغول،آلام روحی، زیدری ،روانشناسی شخصیت، درون گرایی، برون گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.