راهبردها و حاکمیت ریسک در مدیریت ریسک هولدینگ های سرمایه گذاری فعال، موردکاوی و درس آموخته ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM02_435
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل نادری

دکترای مدیریت کسب و کار، مدیر ریسک سازمانی، شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، تهران

محمد مهدی مظفر

دکترای مدیریت کسب و کار ، معاونت استراتژی و مدیریت پورتفولیو، شرکت گسترش انرژی پاسارگاد ، تهران

چکیده

با توجه به ویژگی های خاص هولدینگ های سرمایه گذاری فعال در حوزه انرژی، استفاده از روش ها و ابزارهای معمول مدیریت ریسک که در سایر طبقات دارایی استفاده می شوند امکان پذیر به نظر نمی رسد و انطباق دادن آنها با این صنعت می تواند کاملا چالش برانگیز باشد . مدیریت ریسک در صنعت سرمایه گذاری فعال انرژی تنها به ریسک مالی پورتفوی سرمایه گذاری مربوط نمی شود بلکه ریسک های ذاتی ساختار صنعتو ریسک های ادغام شده در زنجیره ارزش کامل سرمایه گذاری و عملیات را نیز شامل می شود. در توسعه چارچوب مدیریت ریسک، همواره باید بهترین روش مرتبط با صنعت مورد توجه قرار گیرد . در این مطالعه، مهمترین ریسک های موجود در یکی از هولدینگ های معتبر سرمایه گذاری فعال در حوزه انرژی با استفاده از مدل ترکیبی استاندارد مدیریت ریسک (ISO ۳۱۰۰۰:۲۰۱۸) و مدیریت ریسک سازمانی (ERM) ، بر اساس ماموریت شرکت ارزیابی و اندازه گیری می شود. در ادامه با استفاده از منطق ارزیابی ریسک ها براساس امتیاز احتمال وقوع و شدت، نسبت به تعیین ریسک های با اهمیت بسیار زیاد (Major) و تعیین استراتژی های پاسخبه آنها اقدام گردید. ماحصل این فعالیت ها نشان داد ۱۲ ریسک مهم مثبت و منفی در حوزه اهداف مالی شامل نقدینگی، سرمایه و تامین مالی، بازار شامل مشتریان، تامین کنندگان، رقبا، شرکا و قوانین ن و مقررات و عملیات شامل حاکمیت شرکتی، منابع انسانی، تیم مدیریت، فرآیندها و نظامات مدیریت بوده است . این نتایج نشان می دهد که هولدینگ های سرمایه گذاری فعال انرژی نیاز به نگاهی جدید در استفاده از ابزارهای متعارف مدیریت ریسک در شناسایی، کنترل و مدیریت ریسک های این حوزه هستند و نحوه برخورد با آن می تواند سرنوشت آنها را تعیین نماید.در نهایت برنامه های اقدام مرتبط جهت کاهش ریسک ها توسط نمایندگان ریسک منتخب هولدینگ برنامه ریزی و در حال اجرا می باشد.

کلیدواژه ها

ریسک – عدم قطعیت – هولدینگ –مدیریت ریسک سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.