آموزش برای توسعه پایدار- راهبردهایی در مورد برنامه ریزی باغ های گیاه شناسی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
  • کد COI اختصاصی: GMBTUMA01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه جهدی

استادیار علوم جنگل، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

باغ گیاه شناسی یک محوطه دانشگاهی و یک موزه زنده است که متفاوت از پارک یا منطقه تفرجگاهی میباشد. چهار عملکرد باغ گیاه شناسی - تحقیق، حفاظت، نمایش و آموزش- اغلب به صورت رقابتی برای منابع محدود تلقی میشوند. آموزش، ارتقای سطح آگاهی و ظرفیت سازی، برای مردم و هم مدیران، وظایف حیاتی باغهای گیاه شناسی مدرن است. باغ های گیاه شناسی همیشه مراکز مهمی برای آموزش محیط زیست بوده اند و در سالهای اخیر علاقه مندی به آموزش برای توسعه پایدار (ESD) در میان آموزشگران باغ گیاه شناسی افزایش یافته است. به عنوان یک فرایند جامع، ESD تلاش میکند تا روابط پیچیده و پویا بین علوم طبیعی و اجتماعی را نشان دهد، بنابراین ابزاری برای پرداختن به مسائل محیط زیستی و توسعه قرن ۲۱ را فراهم می کند. باغ گیاه شناسی در اجرای برنامه ESD با تعدادی از عملکردهای مرتبط با یکدیگر از جمله حفظ تنوع زیستی، تفریحی، علمی، آموزشی و فرهنگی نقش مهمی دارد و به مراکز آموزش محیطی و آموزش اکولوژیک تبدیل شده اند. در این تحقیق، آموزش و آگاهی در مورد راهبردها و استراتژی های حمایت از باغهای گیاه شناسی در توسعه و اجرای برنامه ESD مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. این راهبردها نقش باغهای گیاهان در ESD را تشریح و اهمیت آموزش باغ گیاه شناسی را در اجرای ابتکارات توسعه پایدار و ارائه طیف وسیعی از ایده ها برای رویکردهای آموزشی برجسته میکند. در این مطالعه، چهار نکته کلیدی در آموزش محیط زیستی در باغهای گیاه شناسی مورد تاکید است: (۱) آموزش گیاه شناسی بسیار مهم است، (۲) باغها اجزای جدایی ناپذیر در آموزش جامع هستند، (۳) باغها به اندازه ظرفیت واقعی خود استفاده نشده اما منابع ارزشمندی هستند و (۴) باغها سیماهای سرزمین پایدار و باغهای گیاه شناسی به عنوان مدلی برای پایداری هستند.

کلیدواژه ها

آموزش محیط زیست، باغ گیاه شناسی ، توسعه پایدار، تنوع زیستی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.