استفاده از شاخص های تنوع Shannon-Wiener و غالبیت Simpson در بزرگ بی مهرگان درون رسوب زی جهت ارزیابی وضعیت اکولوژیک اکوسیستم های سواحل ماسه ای بندر دلوار(بوشهر)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش بین المللی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPERSIANGOLF01_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان عاربی

خرمشهر- دانشگاه علوم و فنون دریایی- دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی

احمد سواری

خرمشهر- دانشگاه علوم و فنون دریایی- دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی

امیر وزیری زاده

بوشهر- دانشگاه خلیج فارس- مرکز مطالعات وپژوهش های خلیج فارس

چکیده

اکوسیستم های سواحل ماسه ای زیستگاه گونه های مقاوم در برابر عوامل فیزیکی، به ویژه عمل امواج می باشند .علاوه بر عوامل فیزیکی، سایر عوامل همچون توسعه ص نعتی و شهری ، آلاینده های نفتی ،تأسیسات بنادر و اسکله ها بر این اکوسیستم ها تأثیر گذارند . به منظور ارزیابی وضعیت اکولوژیک دو ساحل ماسه ای باشی (نزدیک به اسکله بندر دلوار و در معرض فعالیت های تفریحی و توریسم ) و دلارام ( دور از اسکله بندر دلوار و در شرایط نس بتاً دور از فعالیت های انسانی )، نمونه های رسوب (جهت سنجش مواد آلی کل ، دانه بندی و شناسایی بی مهرگان درون رسوب زی ) توسط نمونه بردارCore Sampler طی سه فصل سرد (زمستان 86 )،معتدل (بهار 87 ) و گرم (تابستان 87 برداشت گردید و به آزمایشگاه انتقال داده شد . پس از ش ناسایی موجودات زنده درون رسوب زی، شاخص های تنوع Shannon-Wiener و غالبیت Simpson در دو ایستگاه محاسبه گردید .. دانه بندی رسوبات در دو ایستگاه الگوی عمومی سواحل ماسه ای را نشان داد . ایستگاه دلارام نسبت به ایستگاه باشی از دانه بندی ریزتری در تمام فصول برخورد ار بود و به تبع آن میزان ماده آلی در تمامی فصول، مقادیر بالاتری در ایستگاه دلارام نسبت به باشی نشان داد . شاخص های تنوع و غالبیت در ایستگاه های باشی و دلارام نشان دهنده شرایط زیست محیطی مطلوب تر برای بی مهرگان درون رسوب زی دلارام ( ایستگاه دور از فعالیت های صنعتی و انسانی) در مقایسه با ایستگاه دیگر بود. هدف از این مطالعه ، ضمن معرفی اکوسیستم های ارزشمند مذکور، به کارگیری شاخص های اکولوژیک در ارزیابی سلامت آنها و تأثیر پذیری از فعالیت های صنعتی و انسانی است

کلیدواژه ها

اکوسیستم های ساحلی ماسه ای، بیمهرگان درون رسوب زی، شاخص های تنوع و غالبیت، بندردلوار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.