سنجش میزان رضایت شغلی کارکنان: مطالعه موردی گمرک استان اردبیل)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اقتصاد، مدیریت مالی و حسابداری، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EMA-5-1_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد محمدی

کارشناسی ارشد، مدیریت بازرگانی گرایش بازرگانی بین الملل، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروزکوه، ایران

محسن محمدیان

استادیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، ایران

تورج مجیبی

دانشیار گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروزکوه، ا یران

چکیده

هدف این تحقیق سنجش میزان رضایت شغلی کارکنان گمرک استان اردبیل بوده است. این پژوهش به لحاظ موضوع، مدیریتی و از آنجایی که نتایج حاصل از این تحقیق به عنوان یک راهکار عملی به مسئولین سازمان ارائه خودهد شد. لذا از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش نیز توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری کلیه کارکنان استخدام رسمی، پیمانی، قراردادی و شرکتی شغل در گمرک استان اردبیل که تعداد آنها ۱۴۰ نفر و از جدول مورگان برای برآورد حجم نمونه استفاده شده است و از پرسشنامه هدفدار و برای سئوالات آن از روش لیکرت جمع آوری اطلاعات صورت گرفته است. جهت دستیابی به این هدف پرسشنامه ای حاوی ۲۴ سوال طراحی گردید که ۸ طوال اول مربوط به عوامل سازمانی با شاخص های حقوق و مزایا، ترفیعات و خط مشی های سازمانی، ۷ سوال دوم مربوط به عوامل محیط کار با شاخص های سبک سرپرستی گروه کاری و شرایط کاری و همچنین ۹ سوال سوم مربوط به عوامل ماهیت کار با شاخص های محدوده ی شغل و تنوع کاری طراحی گردید. با استفاده از نرم افزار SPSS نتایج پژوهش حاکی از آن است که هریک از عوامل رضایت شغلی به تفکیک یعنی عوامل سازمانی، محیط کار و ماهیت کار، در دستگاه اجرایی گمرک استان اردبیل به صورت ذیل می باشد: عوامل سازمانی: در بررسی میزان رضایت شغلی کارکنان گمرک استان اردبیل از عوامل سازمانی (شامل شاخصهای حقوق و دستمز، ترفیعات و خط مشی های سازمانی) مشخص شد که میزان رضایت شغلی کارکنان کمتر از متوسط است. عوامل محیط کار: در بررسی میزان رضایت شغلی کارکنان گمرک استان اردبیل از عوامل محیط کار (شامل شاخص های سبک سرپرستی، گروه کاری و شرایط کاری) مشخص شد که میزان رضایت شغلی کارکنان بالاتر از متوسط است. عواملماهیت کار: در بررسی میزان رضایت شغلی کارکنان گمرک استان اردبیل از عوامل ماهیت کار (شامل شاخص های محدوده شغل و تنوع کاری) مشخص شد که میزان رضایت شغلی کارکنان کمتر از متوسط است.

کلیدواژه ها

رضایت شغلی کارکنان، گمرک استان اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.