بهینه سازی توان و ظرفیت کانال در شبکه های رادیوشناختی OFDM Ad-Hoc با استفاده از روش بهینه سازی چند هدفه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم کاربردی در مهندسی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SASE-5-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیسا صادقی

کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، گرایش شبکه های کامپیوتری، دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گرمسار، گرمسار، سمنان

احسان اخترکاوان

استادیار گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه خاتم، ایران، تهران

چکیده

در سال های اخیر، مفهوم رادیوشناختی به عنوان ابزاری برای استفاده بهینه از طیف فرکانسی معرفی شده است. شبکه رادیو شناختی شبکه ای است هک از طیف های فرکانسی بدون استفاده سایر شبکه ها برای برقراری ارتباط استفاده می کند. امروزه شبکه های ادهاک بی سیم بیش از پیش مورد استفاده کاربران قرار گرفته اند. افزایش روزافزون بکارگیری این شبکه ها منجر به کمبود طیف و نیاز به تخصیص دینامیک طیف به کاربران شده است. شبکه های رادیوشناختی پیشنهادی مناسب برای حل این مسئله هستند که ایده اصلی آنها تخصیص طیف در دسترس به کاربران ثانویه یا کاربران بدون مجوز می باشد تا به این ترتیب شرایطی را برای استفاده بهینه از باند طیفی فراهم کنند. به عبارت دیگر هدف نهایی رادیوشناختی، دستیابی به بهترین طیف در دسترس از طریق قابلیت های شناختی و شکل پذیری مجدد است. شبکه تحت بررسی در این مقاله یک شبکه ادهاک رادیوشناختی مبتنی بر OFDM است. OFDM یک مدولاسیون باند پایه می باشد که مبتنی بر اصل انتقال همزمان n فرکانس متعامد است. از این مدولاسیون برای تبادل اطلاعات با حجم بالا استفاده می شود. هدف اصلی در این مقاله ارائه یک روش جدید برای دستیابی همزمان به سه هدف کاهش تداخل، افزایش بهره وری از پهنای باند و کاهش مصرف توان می باشد. به بیان دیگر بهینه سازی چند هدفه در این تحقیق، جنبه نوآوری و نقطه قوت این پژوهش است که در یک شبکه ادهاک رادیوشناختی OFDM اعمال می شود. نتایج شبیه سازی حاکی از عملکرد مطلوب این روش در دستیابی به اهداف پژوهش است.

کلیدواژه ها

شبکه های ادهاک بیسیم، شبکه های رادیوشناختی، مدولاسیون OFDM، بهینه سازی چند هدفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.