اصطلاحات و واژه های کشاورزی در گویش قهدریجان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهشنامه اورمزد، دوره: 12، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_OURMAZD-12-46_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف جمالی

دانشجوی رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور کرمان

محمدرضا صرفی

گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه باهنر کرمان

حسین یزدانی

دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور تهران

چکیده

هر زبان در طول تاریخ تحت تاثیر عوامل مختلفی دستخوش دگرگونی های فراوان می شود که درنتیجه آن گونه ها و صورت های متفاوتی پدیدار می شود بدین ترتیب گویش ها علاوه بر اینکهصورت تغییر یافته یک زبان هستند، سرمایه های گرانقدری نیز هستند که در ادوار مختلف تاریخیبه عنوان بخشی از میراث فرهنگی شمرده می شوند. از آنجا که گویش شناسی به عنوان یکی ازشاخه های علمی زبان شناسی، هدف آن گرد آوری و بررسی علمی گویش ها است، از این روجمع آوری و ثبت و ضبط بسیاری از واژه ها از دید پژوهشی و برای بررسی های زبان شناختی وگویش شناسی اهمیت بسیاری دارد.شغل اصلی و مهم مردم شهر قهدریجان از دیرباز کشاورزی بوده است از این رو واژگان واصطلاحات بسیاری در این گویش از آن کشاورزان می باشد. با توجه به قدمت و دیرینگیکشاورزی این شهر و کمرنگ شدن کاربرد بسیاری از این واژه ها و اصطلاحات، گردآوری آنهااهمیتی بسیار یافته است. پژوهش حاضر در پی آن است، این واژه ها و اصطلاحات را در موضوعات مختلفی ارائه دهد تا فرهنگ کشاورزی سنتی قبل از فراموش شدن به درستی ثبت و ضبط شوند. در این پژوهش اصطلاحات و واژه های عامه کشاورزی گویش قهدریجان با استفادهاز دو روش میدانی و کتابخانه ای ارائه شده است. نتایج این پژوهش آن است تا این اصطلاحات وواژه های کشاورزی گردآوری شود تا زبان پژوهان، گویشوران و دوستداران این مرز و بوم بتواننددر سطح ملی یا محلی مورد استفاده قرار دهند.

کلیدواژه ها

گویش، اصطلاحات کشاورزی، قهدریجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.