اکوبیولوژی خلیج فارس

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش بین المللی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPERSIANGOLF01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهمیر باوندی سوادکوهی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر-گروه شیلات

چکیده

خلیج فارس در امتداد دریای عمان و مابین کشورهای عربی و کشور ایران قرار دارد . مساحت آن 233000 km2 از شرق به تنگه هرمز ، دریای عمان، اقیانوس هند و دریای عربی راه دارد و از غرب به دلتای رودخانه اروند رود، (حاصل الحاق دو رودخانه دجله و فرات ) متصل است و ضمناً به دریای پارس هم معروف است. دریای کم عمق و نیمه بسته در جنوب غربی آسیا و در جنوب ایران قرار د ارد. پس از خلیج مکزیک و خلیج هود سن سو مین خلیج بزرگ جهان به شمار می رود . کشورهای ایران، عمان، عراق، عربستان سعودی، کویت، امارت متحده عربی، قطر و بحرین در کناره خلیج فارس قرار دارند. و مهم ترین جزایر آن عبارتند از: قشم، بحرین،کیش، خارک، ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ، لاوان، سیرک، جزیره فرور بزرگ، جزیره فرور کوچک، خور موسی، هندورایی، هرمز، و ه نگام و... . مهم ترین رودخانه های حوضه خلیج فارس و دریای عمان عبارتند از : کارون، جر اح ی، کرخه، د ز، زهره ، هندیجان، دالکی، اروندرود، تیاپ، میناب، سرباز و بائوکلات می باشد. دمای آب خلیج فارس از 21 تا 52 درجه سانتی گراد در نوسان است و میانگین دمای آن 35 درجه سانتی گراد می باشد. بنابراین درجه حرارت در آبهای خلیج می تواند در میزان اکسیژن که موجب حیات آبزیان است نقش به سزایی را ایفا کند . به همین دلیل در تابستان فقدان اکسیژن که بر اثر تبخیر در لایه سطحی آب ایجاد می شود موجب مرگ و میر ناگهانی آبزیان به خصوص ماهیان می گردد و هم چنین این تبخیر موجب نوسانات شوری آب (در لایه های شمالی، میانی و جنوبی ) می گردد که مقدار آن از 33 تا 40 جز در هزار (گرم در لیترPPT گزارش شده است و هر چه به ج نوب آن پیش رویم بر اثر تبخیر زیاد و عدم ورود آب شیرین شوری آب افزایش می یابد وگوشت آبزیان در این منطقه بسیار قوی و هضم آن سنگین تر می باشد.تذکر: درجه شوری نقاط مختلف خلیج فارس به دلایل زیر است: -1 ورود مقدار زیادی آب شیرین توسط رودخانه های شمال و شمال غربی 2- تبخیر زیاد آب -3 عدم ورود آزادانه امواج دریا عمان به خلیج فارس 4-عدم وجود رودخانه در جنوب خلیج فارس

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.