بررسی نظریه صلح انسانی در روابط بین الملل با تکیه بر نگاه فلسفی- فقهی امام خمینی (ره)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه صلح پژوهی اسلامی، دوره: 1، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IPS-1-1_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 375
نویسندگان
پژوهشگر ارشد روابط بین الملل و مدیر عامل جمعیت ندای صلح
دبیر سیاسی روزنامه سراج و عضو هیات مدیره جمعیت ندای صلح
چکیده
این مقاله به بررسی ابعاد نظریه صلح انسا نی در روابط بین الملل با تکیه برنگاه فلسفی- فقهی امام خمینی (ره) پرداخته است. فرضیه مقاله نظریه صلحانسانی را از نگاه فلسفی امام خمینی (ره)، نظریه مورد قبول در باب صلح در روابطبین الملل می داند و مبانی فقهی این نظریه را عبارت از خدامحوری، اسلام محوری،ولایت محوری، عدالت محوری، اخلاق محوری، مصلحت محوری، عقل محوری و نفیظلم و ستم می داند و اصول فقهی این نظریه را عبارت از سه ستون صلح عادلانه،صلح عزتمندانه و صلح شرافتمندانه می داند. مقاله ابتدا مروری بر مفهوم صلح ازنگاه حقوق بشری و در فلسفه غربی با بررسی اجمالی نگاه کانت فیلسوف برجسته غربیدر باب مفهوم صلح پایدار انجام و سپس نظریه صلح انسانی امام خمینی (ره) را به عنوان نظریه مورد قبول اسلامی در بعد فلسفی و فقهی مورد بررسی و مداقه قرار می دهد. نتیجه گیری مقاله آن است که می توان سه رکن عدالت، عزت و شرافت رابه عنوان سه اصل فقهی نظریه صلح انسانی در روابط بین الملل در نظر گرفت کهسایر مبانی و اصول حول آن قابل توضیح و تبیین بوده و یک گفتمان جامع صلحاسلامی را تشکیل می دهد.کلیدواژه ها
صلح انسانی، امام خمینی، عدالت، عزت، شرافتمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.