بررسی رابطه ی مولفه های کنارآمدن در تعاملات در دو دوره ی کودکی و زندگی مشترک درزنان عادی و در معرض طلاق شهر تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: ILPCONF01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 421
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر قربانی

کارشناسی ارشد مشاوره خانواده ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، دانشگاه علامه طباطبایی ،تهران ، ایران

معصومه اسمعیلی

استاد تمام ،گروه مشاوره ،دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ،دانشگاه علامه طباطبایی،تهران ، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با موضوع بررسی رابطه مولفه های کنار آمدن در تعاملات در دو دوره ی کودکی و زندگی مشترک در زنان عادی و در معرض طلاق شهر تهران انجام شده است.اهداف مورد نظر در این پژوهش تعیین چگونگی ارتباط مولفه های کنار آمدن در دو دوره ی کودکی و زندگی مشترک با تصمیم طلاق ومقایسه ی مولفه های کنار آمدن در دو دوره ی کودکی و زندگی مشترک در بین زنان عادی و درمعرض طلاق است . روش پژوهش حاضر کیفی است و برای رسیدن به این هدف از روش مصاحبه استفاده شده است سوالات مصاحبه با توجه پرسشنامه های موجود در زمینه ی کنار آمدن و تایید ۴ استاد صاحب نظر در این زمینه تهیه شده است و بعد محقق برای جمع آوری داده ها از نمونه مورد نظر که تعداد ۲۰ نفر از زنان مراجعه کننده به دادگاه خانواده ی شماره ی ۲ بودندمصاحبه کرده است . زنان عادی هم شا مل ۲۰ زن متاهل بودند که بوسیله ی زنان مراجعه کننده به دادگاه معرفی شدند .بعد ازانجام مصاحبه و جمع آوری داده ها تمامی مصاحبه ها با روش تحلیل محتوی تحلیل شدند.نتایج ۲ پژوهش نشان می دهد در زنان عادی بیشترین فراوانی مربوط به سبک کارآمدو تاکید بر حل مسئله در دوران کودکی و نیز دوران زندگی مشترک بوده است در حالیکه در زنان در معرض طلاق بیشترین فراوانی در دوره ی کودکی مربوط به سبک ناکارامد و تخلیه هیجان و بعد نادیده گرفتن مشکل بوده است و این مولفه ها به همین صورت در زندگی مشترک نیز تکرار شده است .

کلیدواژه ها

کنارامدن،دوران کودکی،دوران زندگی مشترک،سبک کارآمد،سبک ناکارامد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.