بررسی مصادیق علاقه اجتماعی ازمنظر اسلام ومقایسه آن با علاقه اجتماعی آدلر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنگره علمی پژوهشی فقه، حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LETCONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم اکبری

دانشجوی ارشد روانشناسی ،واحد بجنورد،دانشگاه آزادبجنورد،

چکیده

موضوع پژوهش بر مبنا ی مفهوم اساسی" علاقه اجتماعی" در نظریه آدلر انجام گردیده وبا مصادیق علاقه اجتماعی از نظراسلام مورد مقایسه قرار گرفته است. روش پژوهش مورد نظر توصیفی تحلیلی می باشد که از روش کتابخانه ای برا ی جمع آور ی اطلاعات استفاده شده است. در پژوهش حاضر بامطالعات انجام شده، نتایجی بدست آمده است: مصادیق علاقه اجتماعی در متون مذهبی اسلام،گسترده تر ازعلاقه اجتماعی درمکتب آدلر می باشد .آدلر آن را به صورت استعداد فطر ی فردبرا ی همکار ی کردن با د یگران می داند. وی تنهامعیارسلامت روان را علاقه اجتماعی می داند ولی اسلام علاوه بر علاقه اجتماعی، فردی را دارای سلامت روان میداند که دارای فطرت توحیدی، ایمان در قلب بوده و ودرهمه ی امورخدامحوراست. ایمان به خداومعاد از مولفه های سلامت روان دراسلام است .اسلام نیز انسان را فطرتا اجتماعی می داند که بقا ی هرفرد به دیگری وابسته و ازطریق محبت و تعاون است که می تواند به کمال برسد.دراسلام سلامت به قلب یا نفس نسبت داده می شود، خوشبختی ازآن کسی است که با قلب سلیم و نفس مطمئنه به سو ی پروردگارش باز گردد.

کلیدواژه ها

اسلام ، سلامت روان ، علاقه اجتماعی، مصادیق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.