تصمیم‎ گیری چند معیاره گروهی فازی برای انتخاب روش مناسب تصفیه آب یک مجتمع دانشگاهی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و مهندسی آب و فاضلاب، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JWWSE-6-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیل صفری

پژوهشگر پژوهشکده محیط زیست دانشگاه تیریز

مهدی ضرغامی

استاد گروه آب، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

رضا یگانی

استاد دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، سهند، ایران

محمد مسافری

دانشگاه علوم پزشکی تبریز - دانشکده بهداشت

چکیده

در سال های اخیر، کشور ایران با مشکل جدی بحران آب مواجه بوده است. از این‎رو، ایجاد تعادل بین منابع آب شیرین موجود و میزان تقاضا و مصرف آن در جوامع، از اهمیت بالایی برخوردار است. به‎همین دلیل مدیریت صحیح منابع آبی و استفاده از روش های پیشرفته در تامین آب شیرین نقش اساسی دارد. هدف از این مطالعه، ارزیابی کیفی آب قنات دانشگاه و ارائه سیستم تصفیه مناسب، برای بهره برداری از این آب، در مصارف بهداشتی مجموعه ورزشی دانشگاه تبریز، با هدف مدیریت صحیح منابع آب و کاهش مصرف است. برای این منظور، در گام اول، با توجه به نتایج آزمایش های کیفی آب قنات، ۱۸ گزینه پیشنهاد شد. سپس برای مقایسه و انتخاب بهترین گزینه، ۴ معیار اصلی و ۱۳ زیرمعیار در نظر گرفته شد. در این پژوهش از تصمیم گیری چندمعیاره گروهی و دو روش TOPSIS و جمع وزنی ساده، به عنوان روش تصمیم گیری برای انتخاب بهترین گزینه، استفاده شد. بدین منظور از نرم افزار GFDM برای تحلیل تصمیم گیری چندمعیاره گروهی کمک گرفته شد. درنهایت براساس نظر تصمیم گیران، وزن هر معیار محاسبه و تحلیل‎های لازم انجام پذیرفت. براساس تحلیل‎های صورت‎گرفته، بهترین گزینه از دیدگاه تصمیم گیران گزینه H، شامل اسمز معکوس، به عنوان روش نمک زدایی، فیلتر شنی، کارتریج فیلتر و اولترا فیلتر به عنوان پیش تصفیه و کلرزنی برای ضدعفونی معرفی شد.

کلیدواژه ها

نمک زدایی, تصفیه آب, اسمز معکوس, تصمیم گیری چندمعیاره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.