بررسی آفات، بیماری ها و علف های هرز گیاه دارویی سیر (Allium )sativum

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های فراروی تکمیل زنجیره‌ی ارزش گیاهان دارویی و معطر
  • کد COI اختصاصی: MEDPLAN01_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صحرا حاجی پورجارچلو

دانشجوی ارشد حشره شناسی کشاورزی، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

اروج ولیزادگان

دانشیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

چکیده

سیر (Allium sativum) از مهم ترین محصولات کشور محسوب می شود که در مصارف دارویی و غذایی اهمیت دارد. اینمحصول سالانه توسط آفات، بیمارگرهای گیاهی و سایر عوامل در مزرعه و انبار مورد حمله قرار می گیرد که علاوه بر کاهش کمیمحصول به شدت از میزان بازار پسندی آن می کاهد. در این بررسی به آفات مهم آن از جمله کرم سیر (Dyspessa.ulula pallidata) و تریپس پیاز (Thrips tabaci) اشاره شده است. همچنین به بیماری های مهم پوسیدگی سفید سیر (Sclerotium cepivorum Berk) و نماتد ساقه و پیاز سیر (Ditylenchus dipsaci) و علف های هرزی که در مزارع سیر باعث خسارت می شود نیز پرداخته شده است. به منظور جلوگیری از خسارت این عوامل در کشت سال های آتی لازم است اقدامات کنترلی به کار گرفته شود.

کلیدواژه ها

سیر، تریپس پیاز، پوسیدگی سفید، کرم سیر، نماتد ساقه و پیاز، علف هرز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.