ارزیابی کمی ترکیبات تانن، ساپونین و فلاونوئیدی عصاره های مختلف گیاهان زنیان و پونه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های فراروی تکمیل زنجیره‌ی ارزش گیاهان دارویی و معطر
  • کد COI اختصاصی: MEDPLAN01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه اسدی لاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گیاهان دارویی، گروه تولیدات گیاهی، مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر، دانشگاه کرمان

نسیبه پورقاسمیان

استادیار، گروه تولیدات گیاهی، مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر، دانشگاه شهید باهنر

چکیده

سنتز ترکیبات ثانوی در گیاهان یکی از مهمترین مکانیزهای دفاعی در برابر انواع پاتوژن ها بوده و کیفیت و کمیت آنمواد بسته به تنوع گونه ای، اندام، روش های مختلف عصاره گیری و نوع عصاره گیر متفاوت می باشد. در این تحقیق بهمنظور بررسی کمی خواص تانن، ساپونین و فلاونوئیدی به ترتیب با روش های وانیلین-هیدروکلریک اسید، وانیلین-سولفوریک اسید و آلومینیوم کلرید استفاده شد. عصاره های دانه گیاه زنیان و برگ پونه با روش های خیساندن با هگزان،آب، استون و سوکسله با هگزان و استون تهیه شد. نتایج نشان داد که عصاره گیر آب قادر به استخراج ترکیبات تاننینبوده است. بیشترین مقدار ساپونین در گیاه زنیان در روش خیساندن با عصاره گیر هگزان بدون تفاوت معنی دار با استوندر روشهای سوکسله و خیساندن مشاهده شد. بیشترین مقدار ترکیبات فلاونوئیدی در گیاه زنیان در روش سوکسله باعصاره گیر استون با مقدار ۷۸/۱۶ میلی گرم کوئرستین برگرم وزن خشک مشاهده شد. با توجه به نتایج این تحقیق، گیاهان دارویی زنیان و پونه به عنوان یک منبع طبیعی از متابولیت های ثانویه دانست و در صنایع دارویی، پزشکی وکشاورزی استفاده شوند.

کلیدواژه ها

کتچین، آلومینیوم کلرید، خیساندن، سوکسله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.