ارزیابی بالینی و هیستوپاتولو ی ترکیب عسل و پماد زینک اکساید بر ترمیم زخم تجربی تمام ضخامت پوستی در موش صحرایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی چالش های فراروی تکمیل زنجیره‌ی ارزش گیاهان دارویی و معطر
  • کد COI اختصاصی: MEDPLAN01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1071
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده لطفی

دانش آموخته دکترای عمومی دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز

سروش سابیزا

استادیار، دکترای تخصصی جراحی، گروه جراحی، دانشکده دامپزشکی و دانشگاه شهید چمران اهواز

هادی نداف

استاد، دکترای تخصصی جراحی، گروه جراحی، دانشکده دامپزشکی و دانشگاه شهید چمران اهواز

آناهیتا رضایی

دانشیار، دکترای تخصصی پاتولوژی، گروه پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی و دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

اساسا زخم به ایجاد هرگونه شکاف و از بین رفتن پیوستگی بافت های بدن چه در داخل و چه در سطح خارجی بدن گفتهمی شود. همواره تلاش برای یافتن اثربخش ترین و کم عوارضترین عاملی که روند ترمیم زخم را تسریع کند مورد نظرمحققین بوده است. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی و مقایسه ی میزان اثربخشی عسل به تنهایی یا در ترکیب باپودر زینک اکساید بر ترمیم نقیصهی تجربی تمام ضخامت پوست در موش صحرایی می باشد. در این تحقیق، تعداد ۴۸موش صحرایی سفید نر بالغ از نژاد ویستار انتخاب شدند. حیوانات بصورت تصادفی به چهار گروه ۱۲ تایی تقسیم شدند:گروه اول (کنترل =C)، گروه دوم (عسل= H) گروه سوم (روی= Z) و گروه چهارم (عسل و روی= ZH). یک نقیصه پوستی تمام ضخامت با ابعاد ۲x۲ سانتیمتر در پوست ناحیه پشت، حدفاصل بین گردن و ناحیه لگنی ایجاد گردید. تمامی حیوانات درمان متناسب با گروه خود را دریافت نمودند. از هر گروه، چهار موش در روزهای ۷، ۱۴ و ۲۱ نمونه هیستوپاتولوژی تهیه گردید و بررسی میکروسکوپی انجام شد. بررسی ماکروسکوپی نیز با استفاده از نرم افزارAxiovision صورت گرفت. این مطالعه نشان داد ترکیب زینک اکساید و عسل نسبت به سایر گروه ها در فرآیند ترمیم زخم تاثیر بهتری دارد و روند ترمیم زخم را تسریع می کند. ترکیب این دو ماده باعث افزایش تشکیل بافت جوانه گوشتی،افزایش انقباض زخم، کاهش التهاب، کاهش اسکار زخم می شود.

کلیدواژه ها

عسل، زینک اکساید، زخم، ترمیم زخم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.