مزیت رقابتی کاربرد پرینتر سه بعدی در ساخت انواع کامپوزیت های تقویت شده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISME29_354
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا جاهدی

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

علیرضا شاکری

کارشناس، گروه مهندسی مکانیک، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

چکیده

ساخت لایه به لایه، برای توصیف مجموعه ای از تکنولوژی ها به کار می رود که در آن اجسام سه بعدی، با افزودن لایه به لایه مواد برروی هم به وجود می آیند . روش های نمونه سازی سریع ، ساختمستقیم دیجیتال و چاپ سه بعدی در حقیقت همگی جزء پرینترهای سه بعدی محسوب می شوند. استفاده از تکنولوژی نمونه سازی سریع برای شکل دهی و تولید موجب توسعه کامپوزیت هایکاربردیگرا شده است. در این مقاله، یادداشت های مختصر از کامپوزیت ها با استفاده از فرآیندهای اصلی چاپگرهای سه بعدی مانند لیزر انتخابی رسوبی و ذوبی ، شکل دهی خالص لیزرمهندسی، ساخت قطعه لایه ای ، استریولیتوگرافی ، مدلسازی ته نشینی گداخته و چاپ سه بعدی تهیه شده است. در کار حاضر، تاکید بر روش شناسایی تشکیل کامپوزیت و گزارش استفاده از موادمختلف است. همچنین در این مطالعه برخی ویژگی ها و خواص مکانیکی کامپوزیت های تولید شده به روش نمونه سازی سریع بررسی و با یکدیگر مقایسه شده اند. کاربرد پرینترهای سه بعدی درتولید کامپوزیت ها روند رو به رشدی در صنایع پیشرفته دارد.

کلیدواژه ها

نمونه سازی سریع، پرینتر سه بعدی، کامپوزیت تقویت شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.