بهینه یابی ترتیب گام به منظور کاهش نویز تایر با ترکیب الگوریتم ژنتیک و تبدیل فوریه سریع

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISME29_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش عبدالهی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، گروه صنعتی بارز، کرمان

مرتضی رشیدی مقدم

دکترای مهندسی مکانیک، گروه صنعتی بارز، کرمان

چکیده

امروزه یکی از مسائل مهم زیست محیطی در صنعت خودروسازی صدای ناخوشایند یا نویز تایر و جاده می باشد. رویه تایر از واحدهای با شکل یکسان اما عرض مختلف تشکیل شده است. هر کدام از ایمنواحدها یک گا نامیده می شود. یکی از مهم ترین مراحل در کاهش نویز تایر تعیین ترتیب گام بهینه در طراحی رویه تایر می باشد. یک ترتیب گام بهینه انرژی آکوستیک را در بازه وسیعی از فرکانس هاتوزیع می کند. همچنین منجر به کاهش دامنه نویز تمایر می شود. در این مقاله بهینه یابی ترتیب گام رویه تایر با استفاده از الگوریتم ژنتیک انجام می شود. بنابراین هدف کاهش بیشترین مقدار شاخص نویز درطیف هارمونیک حاصل از آنالیز به روش تحلیل اوریه سریع می باشد. ترتیب گام یک تایر به صورت مسئله نمونه مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد استفاده از چندین گام با عرض مختلف می تواند منجر به بهبود نویز تایر/جاده شود. همچنین یک تابع مربعی نامنظم با دامنه صفر و یک می تواند بخوبی برای مدلسازی پدیده برخورد هر گام تایر به سطح جاده مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر ایمن روش آنالیز سیگنال با استفاده از تبدیل اوریه سریع می تواند بخوبی مشخصه نویز حاصل از برخورد ترتیب گا رویه تایر با سطح جاده را پیش بینی کند و به عنوان تابع هدف الگوریتم ژنتیک استفاده شود. مقایسه نتایج حاصل از ترکیب الگوریتم ژنتیک و روش تبدیل اوریه سریع با روش سایر منابع نشان می دهد بیشترین مقدار شاخص نویز در ترتیب گام بهینه به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. همچنین طیف هارمونیک آن در بازه هارمونیک وسیع تری توزیع می شود

کلیدواژه ها

نویز تایر، ترتیب گام، بهینه یابی، الگوریتم ژنتیک، تبدیل فوریه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.