مطالعه عددی انتقال حرارت ترکیبی جریان مغشوش نانوسیال در لوله های با مقاطع دایروی و بیضوی با استفاده از مدل دوفازی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران و هشتمین همایش صنعت نیروگاه های حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISME29_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی مهدی چهل خانه

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان

مسعود ضیائی راد

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان

چکیده

در این مقاله، جریان اشفته سیال وانتقال حرارت جابجایی ترکیبی آزاد و اجباری نانوسیال آب - آلومینا درون یک لوله افقی با سطح مقطع های دایروی و بیضوی شکل به صورت عددی شبیه سازی شده است. معادلات حاکم بر جریان سیال و انتقال حرارت با استفاده از روش حجم محدود گسسته سازی شده و از مدل های آشفتگی k-ϵ و k-ω-SST برای محاسبه لزجت آشفتگی استفاده شده است. در محاسبه جریان های تحت گرانشف تغییرات چگالی سیال با استفاده از رابطه بوزینسک برحسب دما بیان شده است. همچنین، از مدل دو فازی برای تعیین خواص موثر جریان دو فاز همگن نانوسیال استفاده گردیده است. نتایج هر دو مدل آفتگی بکار رفته برای این، مساله با داده های آزمایشگاهی موجود مقایسه و اعتبارسنجی شده اند. مشاهده می شود که در اعداد رینولدز پایین، دو روش تقریبا نتایجی مشابه، با خطای نسبی پایین دارند، ولی با افزایش عدد رینولدز، خطای مدل آشفتگی k-ϵ استاندارد حدودا ۲۲ درصد در مقابل خطای ۱۳ درصدی مدل k-ω-SST نسبت به داده های تجربی است. لذا استفاده از مدل دوم برای شبیه سازی جریان اشفته ترکیبی در لوله ها پیشنهاد می شود. در این مطالعه همچنین تاثیر افزودن نانوذرات در حالت شار حرارتی ثابت برای جریان دائم در لوله های با مقطع دایروی و بیضوی انجام شده و تغییرات ضریب اصطکاک و عدد ناسلت در اعداد بدون بعد مختلف در نمودارهایی ارائه شده است. علاوه بر آن، ضریب کارایی حرارتی نیز محاسبه و برای مقاطع مختلف رسم شده است. نتایج این بررسی بیانگر عملکرد حرارتی بهتر مقطع بیضوی در جریان اشفته ترکیبی نانوسیال نسبت به جریان مشابه در مقاطع دایروی است.

کلیدواژه ها

جابجایی ترکیبی، نانوسیال، ضریب کارایی حرارتی، مقاطع دایروی و بیضوی، مدل دوفازی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.