مروری بر امنیت و راهکارهای حریم خصوصی در اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF05_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رقیه خالق نسب

گروه کامیپوتر، واحد دهدشت، دانشگاه آزاد اسلامی، دهدشت، ایران

سیدصادق موسوی اصل

گروه کامیپوتر، واحد دهدشت، دانشگاه آزاد اسلامی، دهدشت، ایران

عنایت خرم پیشه

گروه کامیپوتر، واحد دهدشت، دانشگاه آزاد اسلامی، دهدشت، ایران

سعید پیدایش

گروه کامیپوتر، واحد دهدشت، دانشگاه آزاد اسلامی، دهدشت، ایران

چکیده

در دنیای مدرن امروز فناوری اطلاعات، مقوله اینترنت اشیاء IOT) )از اهمیت و ویژگی زیادی برخوردار است . مهمترین مزیت اینترنت اشیاء که باعث همه گیر شدن آن میشود، قابلیت اتصال انواع دستگاه ها به دنیای مجازی است به عبارتی هر شی بی جان دارای یک هویت دیجیتال میشود. زمانی که در مورد موضوعاتی همچون محیط هوشمند و فناوری هایی مثل اینترنت اشیاء در حال تحقیق و پژوهش هستیم، بایستی زمان بسیاری را صرف بررسی چالش های امنیتی و حریم شخصی و راه حل های موجود کنیم. امن نگه داشتن این اطلاعات برای کسب و حفظ اعتماد مصرف کنندگان مسئله بسیار حیاتی است. اما تاکنون امنیت اطلاعات ثبت شده توسط دستگاه های IoT در اغلب موارد بسیار ضعیف بوده است. اتصال میلیارد ها شی به اینترنت به معنای افزایش آسیب پذیری امنیتی بالقوه در دنیای مجازی است زیرا تا چند سال آینده انواع لوازم خانگی، لوازم ساختمانی، خودروها و غیره، به زیر مجموعه ای از فناوری اطلاعات می پیوندند. اینترنت اشیا (IoT) مانند پلی بین دنیای دیجیتال و فیزیکی است و این یعنی هک شدن این دستگاه ها میتواند عواقب وحشتناکی را در دنیای واقعی داشته باشد. در این میان اینترنت اشیاء با چالشهای امنیتی مختلفی روبرو میشود که حملات مخرب یکی از این چالشها است، در این پژوهش راهکارهای مختلف برای امنیت و جلوگیری از حملات مخرب در شبکه IOTارائه میگردد.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیا، امنیت،حریم خصوصی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.