اثربخشی تحریک فراجمجه ای با جریان الکتریکی مستقیم (TDCS) برای بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF05_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کشاورز اصلی

کارشناسی مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی برق موسسه غیرانتفاعی دهخدا قزوین ایران.

صدف رحیمی

کارشناسی مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی برق موسسه غیرانتفاعی دهخدا قزوین ایران.

سمانه حاجی محمدباقر

دکترا مهندسی پزشکی دانشکده مهندسی برق موسسه غیرانتفاعی علامه دهخدا قزوین ایران.

چکیده

میگرن یکی از گونه اختلالات سردرد نخستین است که ویژگی آن سردردهای ملایم یا شدید پی درپی است وغالبا با علائمی در دستگاه عصبی خودگردان همراه است. این واژه از زبان یونانی گرفته شدهو معمولا بر نیمی از سر تاثیر می گذارد و ماهیتی ضربان دار دارد. علائم همراه با آن می تواند شامل حالت تهوع، استفراغ، نورهراسی و پرشنوایی باشد.با توجه به شیوع بالای میگرن هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی تحریک فراجمجه ای با جریان الکتریکی مستقیم (TDCS) برای بیماران مبتلا به سردردهای میگرنی بوده. در این روش با استفاده از یک جریان الکتریکی ضعیف نواحی خاصی از مغز را تحریک می کنند که این کار میتواند اثرات درمانی بر جای بگذارد. همچنین منجر به ارائه اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه کارکرد مغز انسان نیز میشود. این روش، غیرتهاجمی و ایمن است و میتواند و با اثرات خود بر میگرن علائم و همراه آن تاثیر بگذارد.نتیجه گیری: میگرن بیماری شایعی در جامعه است که درمان های دارویی و غیردارویی برای این بیماران در نظر گرفته شده،با توجه به اثرات ضد درد و بهبود کیفیت زندگی در روش tDCS این روش نیز میتواند به عنوان روش غیردارویی و ایمن برای این بیماران مطرح باشد.

کلیدواژه ها

میگرن، تحریک الکتریکی مستقیم مغز، سردرد، TDCS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.