ارزیابی پتانسیل جذب عناصر سنگین سرب و کادمیوم در سه نوع بافت خاک از منطقه اهواز
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: CAAMSA01_254
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1925
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران ا
دانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز
استاد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
گسترش روزافزون فعالیتهای کشاورزی، صنعتی و شهری مشکلات و معضلات زیست محیطی زیادی ایجاد مینماید که علت عمده آنها حضور عناصر سنگین در خاک است که از جمله مهمترین آنها کادمیوم و سرب می باشد . دانستن توانایی خاکها در جذب عناصر سنگین به علت تأثیرات مهم و کلیدی در مسائل زیست محیطی از جمله پیش بینی خطر ناشی از ورود عناصر فلزی به خاک، اصلاح خاکهای آلوده و مدیریت پسابها ضروری می باشد( 7). در تحقیق حاضر اثر سه نوع بافت خاک در جذب دو عنصر کادمیوم و سرب مورد بررسی قرار گرفت. برخی از خصوص یات ش یمیایی خاکها نظ یpH در عصاره یک به دو و تعیین ظرفیت تبادل کاتیونی نمونه ها با استفاده از روش استات آمونیوم و نوع کانی ها به روش پراش پرتو ایکس انجام گرفت. درصد جذب عناصر سنگین توسط خاک از نسبت جذب نها یی به غلظت اولیه محاسبه گرد ی د. برا ی انجام آزمایشات جذب از محلولهای کلرور کادمیوم و کلرور سرب باpH اولی ه 5 استفاده شد ا ی ن محلول ها در غلظت ها ی 50 و100 و 200 میلی گرم بر لیتر به 5/. گرم خاک اضافه گردید و پس از 24 ساعت انکوباتور و ش یک با استفاده از کاغذ صاف ی واتمن 42 صاف گردید و مقدار جذب با استفاده از دستگاه جذب اتمیک بدست آمد . نتا یج نشان داد که با افزا یش غلظت محلول میزان جذب افزایش یافت اما شیب افزایش نزولی است که بیانگر پر شدن مکان ها ی جذب توسط عنصر موردنظر و کاهش درصد جذب میباشد. همچنین میزان جذب عنصر سرب بیش از کادمیوم میباشدکلیدواژه ها
عناصر سنگین، جذب سطحی، بافت خاکمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.